Gouden bal 201617

Gouden bal winnaars Nikkie van Veen en Laurence van Drongelen

d1Al zes jaar organiseert de waterpolo startgemeenschap WZC in Zoetermeer aan het eind van de competitie de uitreiking van De Gouden Bal voor de meest waardevolle speler en speelster van het seizoen. Sinds 3 jaar wordt er ook een talent van het seizoen bij de A, B en C-jeugd gekozen en sinds 2 seizoenen wordt bij de D en E-jeugd het team van het seizoen gekozen.

Dit seizoen zijn de aspiranten D1 en E1 genomineerd als ‘team van het seizoen’. De D1 heeft deze strijd uiteindelijk gewonnen en is dus naast kampioen ook Team van het seizoen 2016-2017 geworden. Genomineerd als Talent van het seizoen zijn: Tim vd Bergh en Hidde Kuiper (asp A1), Jarl Gobbens en Jack Verdoold (asp B), Coen vd Meer en Mees Hamelink (asp C1), Robin Janse en Wesley Koster (asp C2) en Danique de Vries en Mila de Koning bij dames 5.

Danique de Vries is bij de meisjes Talent van het jaar geworden door haar enorme groei en inzet. Ook heeft zij dit jaar haar debuut gemaakt in het dames 1 team dat acteert op Eerste klasse Bondsniveau.
Bij de jongens heeft Tim vd Bergh gewonnen. Tim ook dit seizoen grote sprongen gemaakt en zijn debuut gemaakt in het heren 1 team. Bij de heren senioren is de Gouden Bal dit jaar naar Laurence van Drongelen gegaan. Coach Cees Loendersloot was uiteraard positief over Laurence. Laurence is gefocust op de teamdoelstelling, wil het beste voor het team en zichzelf en gaat voorop in de strijd.
Bij de dames senioren is de prijs gewonnen door Nikkie van Veen. Nikkie is met 76 doelpunten topscoorster van het team, is altijd aanspeelbaar in het water en werkt elke wedstrijd weer onwijs hard en brengt veel positiviteit in het team, aldus coach Kors van Tilburg. Ook zet zij zich op veel andere manieren in voor de club (trainster, coach en voorzitter van de jeugdcommissie.

 

Fotografie: Olaf Otten

 talenten 201617

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-