bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Zomeravondbridge

 

Voorafgaand aan corona, organiseerden meerdere Zoetermeerse bridgeclubs hun speelavonden in 2BHome dat tijdens corona gesloten is waardoor de betrokken bridgeclubs over andere locaties verspreid zijn geraakt. Maar met betrekking tot het zomeravondbridge, dat een min of meer open karakter heeft, organiseert een drietal verenigingen: De Sprinter, Kontrakt en Sweet Lake bridgers samen negen avonden zomerbridge op twee locaties: op vijf dinsdagavonden in café De Leyens/Gondelkade, en op vier woensdagavonden in café Meerzicht/Albrandswaard. Als vanouds houdt BC Tuinen en Akkers zomerbridge op donderdagavonden in De Patio/Gaardedreef. Op maandagavonden houdt BC Zoetermeer zomerbridge in 1892 Eten & Drinken/Dorpsstraat 74A. Hieronder een spel dat is gespeeld op woensdagavond 27 juli. Op deze avond boekten Evert Angad-Gaur & Emmy Angad-Gaur de hoogste score met 61,70%, gevolgd door Iesje Willemars & Ruud Kamphuis met 59,27% en Leo Matthijssen & Lasca Matthijssen met 55,66%. Op spel 12 behaalden Jilles Kooy en Leon Bosch een score van 100% door als enig paar van de zeven paren SA te spelen met als resultaat 3SA+3!!

Spel 12 dd 27-7-22; W/NZ

zomerbridge 2022

 

Het biedverloop bij Prof Jack was: West opent met 1 ruiten, Noord past, Oost 1 harten, Zuid doet dan een zwak sprongvolgbod: 2 schoppen, West 3 ruiten, Noord 3 schoppen, Oost past, Zuid past, West 4 ruiten……

Maar Prof Jack was al van zijn stoel gevallen toen vanuit de praktijk doorkwam dat na 3 schoppen Jilles of Leon 3SA bood (Oost bood het eerst SA, van West is zo’n waagstuk eerder te verwachten op basis van die zeven ruiten waaronder AH) waarna iedereen bij Prof Jack paste om Jack weer overeind te helpen.

De 3SA van Oost is natuurlijk een veel te gewaagd bod, want NZ kunnen vanaf de eerste slag zes schoppenslagen en een hartenslag oprapen. Maar dat gebeurde niet en dus hadden Jilles en Leon als zo vaak in de praktijk alweer gelijk, want Zuid kwam uit met schoppen negen. Hup, de slag is voor schoppenvrouw, leider Oost maakt vervolgens de zeven ruiten van West, waarbij Noord op zijn minst één klavertje loost, vervolgens vier klaveren waarbij de vrouw in Noord er eventueel wordt uitgesneden, en dat zijn 12 slagen, waarbij schoppen zowel als harten niet meer in beeld kwamen, resultaat 3SA+3!!

Dus, wil u echt bridge leren, gooit u dan al die bridgeboekjes in de prullenmand, en stelt u zich dan in verbinding met Jilles of Leon!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-