bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Bridgeavonturen der meesters

 

In De Telegraaf van 29-1-72 liet Herman Filarski met onderstaand spel nog eens zien dat het Italiaanse Blue Team met vaak nog iets meer verfijning speelde dan de Amerikaanse Dallas Aces.

Allen/Zuid

Blue Team jun 22

Op Zuid openden aan beide tafels zowel de Amerikaan Wolff als de Italiaan Belladonna met vier harten, waarna iedereen paste.

Tegen Wolff speelde West Garozzo klaverheer voor en hij vervolgde in slag twee met schoppenheer, en in slag drie met schoppenvrouw, die Pietro Forquet – door de Bond van Bridge-journalisten benoemd tot “speler van het jaar 1971” – overnam met schoppenaas, want als West nog een derde schoppen had gehad, had hij de kleinere schoppen moeten naspelen. En inderdaad speelde Forquet nog een schoppen na die West aftroefde voor 1 down.

Aan tafel 2 was Bob Hamman minder “slim” en liet zijn partner schoppenvrouw houden. Hierna kon Belladonna het contract winnen door later op drie hoge ruitens de drie resterende schoppens op te ruimen.

Naar Herman Filarski, Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-