bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Sweet Lake Bridgers op 9-3-22

 

Sweet Lake Bridgers is een club van bijna 80 leden en heeft als speelavond de woensdagavond vanaf 19:45 in Eetcafé Meerzicht, Albrandswaard 1. Deze avond werd aan 13 tafels in twee lijnen gebridged. De hoogste scores waren deze avond voor Nicole de Wilde & Martin de Wilde met 74,58%!!, Corrie Sikkema & Tineke Veiver met 57,08% en Lasca Matthijssen & Leo Matthijssen met 56,25%, allen spelend in de A-lijn. Op onderstaand spel werden op 4 schoppen heel uiteenlopende scores geboekt, alsof het 3SA betrof! An van Brakel & Charlotte Buis (A-lijn) behaalden de magische score van 4 schoppen +2 voor 100% en dat deden ook Yvonne Bokstijn & Celina Verreck (B-lijn).

Noord/NZ; spel 5; 9-3-22

SLB 9 3 22

 

Biedverloop bij Prof Jack obv eenvoudig Acol

Zuid opent in de derde hand de bieding met één schoppen, West past, Noord met 11 punten maakt daar drie schoppen van, Oost past, Zuid heeft enige overwaarde (14 honneurpunten en een singleton) en zegt vier schoppen, allen passen.

Spelverloop

Als met ruiten wordt opgekomen zullen OW al gauw drie slagen maken. Aan vier van de dertien tafels hadden NZ vier harten geboden en zij maakten na vier keer ruitenopkomst exact vier keer vier harten contract. Maar aan de negen “schoppentafels” werd niet één keer met ruiten opgekomen, wat het uiteenlopende scorebeeld verklaart. In enkele gevallen werd met klaverboer opgekomen. Voor de vrouw in Zuid. Aan enkele tafels werd vervolgens troef getrokken en dan werd gestruikeld over de troefheer in West, waardoor OW nog eens de kans kregen terug te komen met ruiten voor een lage NZ-score. Maar aan andere tafels kwam Zuid niet met troef maar met harten voor de vrouw in Noord, voor het maken van klaverheer en klaveraas, om in Zuid twee ruitenverliezers te lozen. Op deze wijze konden NZ een overslag maken (vier schoppen plus één). Twee overslagen lijkt lastig aangezien NZ ruitenverliezers blijven houden voor één ruitenwinner in Oost en aangezien West zijn troefheer toch wel zal maken. Daarom zullen OW toch al gauw twee slagen kunnen maken. Maar in twee gevallen was de score voor NZ dus een magische vier schoppen plus twee overslagen!!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-