bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: eerste kampioenen BC Tuinen en Akkers

 BC Tuinen en Akkers houdt zijn speelavonden op donderdag in het Buurtcentrum Seghwaert op Dreef, in gebouw De Patio. Na zeven zittingen zijn Ruud Kamphuis & Leo Matthijssen de winnaars geworden van de AC Drive met de superscore van gemiddeld 61,01%. Lucia Bezoen & Mary Wesseling volgden met 60,42% en als derden eindigden Rosemary Kievit & Joop van der Meer met 58,33%. Aan deze drive deden 64 bridgers mee in twee lijnen. Aan de acht tafels van de eerste lijn werden op spel 7 van hierna 5SA contracten gespeeld met de volgende spectaculair uiteenlopende scores: 3SA-1, 1SA C, 2SA+1, 2SA+2, 3SA+1.

Spel 7 dd 14-10-21; Zuid/Allen

TA okt 21

 

 Biedverloop bij Prof Jack

Op basis van eenvoudig Acol is het biedverloop bij Prof Jack dat Zuid met 1 ruiten opent, West en Noord passen, Oost biedt met 15 punten en een SA-verdeling, maar met niet al te sterke ruiten, een informatiedoublet. Zuid past met zijn mooie kaart, die echter niet werd gesteund door Noord, West biedt nu wel bij met 1SA (geen lange kleur, wel 9 punten), Oost vervolgt met 2SA en Jack twijfelt tussen pas en 3SA voor West, maar wil wel meegaan naar 3SA.

Spelverloop. Noord komt op met een kleine ruiten in de kleur van zijn partner die de slag pakt met zijn aas. Kon Zuid maar bij Noord in de kaart kijken, dan zou hij terugkomen met harten, maar dat kan hij niet en hij hoopt natuurlijk op de ruitenvrouw bij Noord, dus komt hij terug met een kleine ruiten. Helaas zit de ruitenvrouw bij leider West, die de ruitenheer nu kaal op tafel ziet liggen, en pakt de slag met de heer in Oost. Na alle klaveren te hebben gemaakt, maken OW gebruik van hun mooie dekking in schoppen en hebben de mazzel dat de aas kaal bij Zuid zit. Wat Zuid vervolgens ook speelt, OW hebben overal stoppers voor en maken in ieder geval nog twee schoppens, ruitenvrouw en hartenaas en mogelijk nog een schoppen als Noord al drie schoppens heeft bijgegooid. Bij dit spelverloop maken OW dus in totaal 5 klaverenslagen, 2 ruitenslagen, 1 hartenslag en gezien de praktijk vermoedelijk 2 schoppenslagen: 3SA+1. In de praktijk zagen Paul ter Avest & Peter de Block kans om deze fraaie score te maken voor 100%.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

-advertenties-

-goede doel-