bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Op bezoek bij de Sprinter op 16 september

 

Niet dat ik over de vloer ben geweest bij BC de Sprinter, maar ik was er virtueel op bezoek. Alles wat ik nodig heb voor het beschrijven van een avondje bridge zoals hierna, staat allemaal formidabel netjes op de website, https://22026.bridge.nl/competities/(22026=Sprinter) waarop u alles over deze bridgeclub kan vinden! De sessie op 16 september 2021 is gewonnen door Dick Brethouwer & Bert Hiensch (56,25%), gevolgd door Louisa de Wit & Maarten van Asseldonk (55,21%) en Marianne vd Ven & Ad vd Ven (54,69%).

Spel 19 was weer zo’n SA-spel met spectaculair uiteenlopende scores, maar de topscore met 100% was voor Han Engberts & Joop van der Hoek die de fraaie score van 3SA+1 wisten te maken. De verdere scores in de A-lijn waren (allemaal van OW) 3SA C; 2SA+2; 3 klaveren C; 3SA-2.

Spel 19 dd 16-09-21; Z/OW

161 Sprinter 1

 

Het biedverloop bij Prof Jack op basis van eenvoudig Acol is: Zuid past, West opent 1 klaveren, Noord past, Oost heeft ook een opening in handen en biedt zijn langste kaart: 1 harten, waarna West 1 schoppen biedt en Oost vanwege zijn sterke kaart naar 3SA springt waarna iedereen past.

Het spelverloop: volgens double dummy (beste spel en tegenspel bij open kaart) kan dit spel zelfs vier down! Maar dan moet worden geopend met harten. In de praktijk is steeds met ruiten geopend, dan kan het spel nog altijd twee down, maar dan moet toch “tijdig” worden overgestapt naar harten. Tegen ruiten “te ver” doorzetten bezitten OW twee mooie stoppers (bij harten zou dat er maar één zijn) en dan kunnen OW kans zien om bij een vervolg met klaveren zelfs vier schoppen te maken, drie klaveren, twee ruiten en één harten.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-