bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Proefspel na Corona

Vanaf maart 2020 lag alles plat door Corona. Vanaf die tijd heb ik dan maar geweldig mooie spellen laten zien van Wereldkampioen 1966 Bob Slavenburg, intussen al gebundeld met nog veel meer tekst ook over zijn avontuurlijke leven in het boek “Geheugenwonder Bob Slavenburg”, nu te koop bij de NBB-boekshop te Utrecht voor € 12,95. Tussen maart 2020 en nu werd al gauw duidelijk dat we niet meer terecht konden in 2B-Home, het voormalige denksportcentrum van Zoetermeer. Mijn bridgeclub Sweet Lake Bridgers heeft intussen zijn lokaliteit gevonden in het wijkcafé Meerzicht, Albrandswaard 1. Eigenlijk is het al bridgevakantietijd tot eind augustus, maar op 30-06-2021 is er toch een eerste proefavond gehouden in genoemd café. Hieraan namen 52 bridgers deel. Na de Coronatijd zijn er nog meer dan 80 bridgers overgebleven, van Sweet Lake Bridgers en ook van het vroegere Beter Zicht, ooit één van de topclubs van Zoetermeer. Maar ook namen enkele nieuwe “aspirantleden” deel aan deze avond, die gewonnen werd door Frenk Wiersma & Arie Smits met de mooie score van 60,76%, gevolgd door Rob van den Bos & Ruud Kamphuis (57,99%) en Wilma Ruigrok & Jilles Kooij (55,56%), allemaal de oude bekende namen voor wie het Zoetermeerse bridgewereldje een beetje kent. Een spel dat veel bijdroeg aan de goede score van de winnaars was spel 2, zie hierna.

Spel 2 30-6-21 O/NZ

159 proefspel

 

 Biedverloop bij Prof Jack

Oost opent dit toch wel spectaculaire spel met 1 harten, Zuid heeft 1SA in handen, West volgt met 2 schoppen, en Noord durft met zijn lange klaverkaart en met de Zuidsteun 3SA te bieden, en ten slotte drie keer pas.

Frenk en Arie waren de enigen die ook op 3SA uitkwamen, maar enkele (?) OW’s namen dit bod uit op basis van hun mooie schoppenkaart, al ging 5 schoppen gedoubleerd drie down. Ook kan het zijn dat vervolgens twee NZ’s door de schoppen werden opgedreven naar 5 klaveren! Maar ook werden aan drie tafels slechts deelscores geboden.

Spelverloop

Frenk en Arie maakten hun 3SA met een overslag voor een score van 100%! Dit was ook het resultaat bij double dummy en bij uitkomst met harten zeven, de kleur die de partner bood. Maar ja, NZ kunnen achter elkaar 10 slagen maken (één harten, zeven klaveren en twee schoppen), de rest is voor OW. Ook werd tweemaal 5 klaveren precies gemaakt voor ook nog een mooie score van 75%. Al met al was de hernieuwde kennismaking met bridge in sociaal verband (velen konden tijdens corona wel aan bridge blijven doen via hun computer) na bijna anderhalf jaar weer heel leuk. Hopelijk gaan we met nog meer bridgers vanaf eind augustus weer enthousiast verder!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)   

-advertenties-

-goede doel-