bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: 'Optimisme' Slavenburg in robberpartij om hoog tariefje

 

 “Bob Slavenburg heeft in het afgelopen seizoen weer volop aan het Nederlandse bridgeleven meegedaan” meldde André Boekhorst in zijn bridgerubriek van 5-2-1977. Heel wat tegenstanders hadden met eigen ogen kunnen aanschouwen tot welk “optimisme” de intussen toch wat ouder geworden crack in staat was. Arnold S. uit Amsterdam gaf daarvan nog weer eens een huiveringwekkend voorbeeld in een ontzettend leuke brief over Bob Slavenburg aan André. De inzender zag Bob Slavenburg het volgende spel spelen in een robberpartij waarop een hoog tariefje was ingezet.

Noord/NZ. Uit een partij om een hoog “tariefje”

robberbr

 

 Biedverloop: NZ zes harten!

Het biedverloop moeten we met de mantel der liefde bedekken, want zowel Noord als Zuid heeft zich door niks en niemand laten tegenhouden, aldus André. NZ zijn regelrecht doorgestoomd naar zes harten. Dat is werkelijk een dolle onderneming, nog netjes gezegd, maar Bob Slavenburg op Zuid is gek op zulke karweitjes. Hij doet altijd nog meer zijn best naarmate het contract hoger en gevaarlijker is.

Afspel zes harten: een dolle onderneming, nog netjes gezegd

Tegen zes harten kwam West uit met ruitenheer genomen met de aas. Hartenaas en harten tien na, door Oost gedoken, Zuid legde de vrouw en speelde harten na, dus kwam Oost aan slag met hartenheer. Oost vervolgde met ruiten, in Zuid getroefd. Zuid speelde nu een kleine klaveren naar klaveren tien. Door ruiten in Zuid te troeven kwam Zuid weer aan slag om nog twee klaveren te maken. Bij de laatste klaveren kwam West in een dwangpositie, behield ruitenvrouw, loosde een schoppen en zette zo zijn schoppenvrouw tweede. Bob Slavenburg raadde ook dat goed, sloeg aas en heer, maakte tot slot schoppenboer en haalde aldus met wat terneergeslagen ogen een “onmogelijk” slem binnen! Met dank aan Arnold S. voor dit spel die schrijft dat “nog geen kwart procent van de Nederlandse bridgers het gemaakt zou hebben”!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-