bw schaakhuis copyDe Zoetermeerse schaakclubs speelden dit weekend niet onverdienstelijk in de 5e ronde van de KNSB-competitie. Zowel Botwinnik als Promotie speelden sterke wedstrijden: Phillidor 2 – Promotie 3½-4½ en Botwinnik – Schaakhuis 4-4.

Zaterdag 1 februari is de vijfde ronde van de teamcompetitie van de KNSB gespeeld. De Zoetermeerse schaakclubs Botwinnik en Promotie spelen beiden in KNSB-klasse 3E. In de vorige ronden speelden ze hun thuiswedstrijden samen in woongebouw Gondelkade. Ditmaal had Promotie een uitwedstrijd in Leiden tegen Philidor 2 en won daar met 3½ - 4½. Jan Willem Duijzer won al voor de vijfde keer op rij en had derhalve wederom een belangrijk aandeel in deze overwinning.

Botwinnik speelde ditmaal thuis met drie teams in het Kompas aan het Piet Heinplein. Het eerste team van Botwinnik speelde tegen Schaakhuis uit Den Haag. Schaakhuis heeft gemiddeld een iets hogere rating, maar kon best wel eens van Botwinnik verliezen, en de strategie was om slechts heel beperkte risico’s te nemen. De meeste kans had nog Mike Hoogland die bijna 200 ratingpunten meer had dan Botwinniker Stefan Buchly. Maar na drie uur zwoegen had Mike eigenlijk nog niets bereikt en werd er remise overeengekomen, wat op dat moment de stand op 2-2 bracht. Tot dan toe waren het allemaal remises, want ook Botwinnik wilde tegen het iets betere Schaakhuis geen al te grote risico’s nemen. Ook de laatste partijen werden remise, want ook bij deze partijen was op geen van de borden duidelijk spektakel te beleven, zodat de eindstand 4-4 werd.

Bij het tweede en derde team ging het spannender en minder vredelievend toe. Botwinnik 2 (klasse F5) won met 6-2 van De Oude Toren 1 uit Berkel-Enschot , en Botwinnik 3 (klasse 7A) won met 7½-½ van Amersfoort 4. In KNSB klasse 3E staat Promotie nu na vijf ronden op de derde plaats met 7 punten, en Botwinnik staat op de vierde plaats met 5 punten.

Tekst: Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-