Zoetermeer Actief schaak copy copy copy copy copy Schaken is een spel van alle tijden en voor alle leeftijden. Uit de rijke schaakgeschiedenis komen veel prachtige partijen schaak, leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze week over: BSG op kop in Meesterklasse

Na 2 ronden is BSG de nieuwe koploper van de Meesterklasse. BSG won heel overtuigend met maar liefst 2-8 in Sas van Gent van Het Witte Paard. In de derde ronde ontvangt BSG in Bussum landskampioen LSG uit Leiden, dat heel teleurstellend met 3-7 verloor van Charlois Europoort. Bij winst is BSG al na 3 ronden huizenhoog favoriet voor de titel en bij verlies is de spanning weer helemaal terug. Overigens verwelkomde BSG in Sas van Gent twee nieuwe grootmeesters, die al wel voor het team waren opgegeven aan de KNSB, maar die in de eerste ronde nog ontbraken: Robin Swinkels en Ilja Zaragatski, die onmiddellijk hun visitekaartjes afgaven. Zie de flitsen hierna van hun prachtige winstpartijen.

In klasse 3E spelen twee Zoetermeerse clubs. Promotie bleef op 1 punt staan door een kleine nederlaag in Leiden van 4,5-3,5 tegen het sterke LSG3. Alleen Jan Willem Duijzer wist opnieuw te winnen waarbij hij goed gebruik wist te maken van de zwakke positie van de zwarte dame. Botwinnik steeg door een winst van 3-5 bij Erasmus uit Rotterdam naar de middenmoot met nu 2 punten. De winst kwam vooral op de hogere borden tot stand waar Botwinnik mede door gunstige ratingverschillen volle punten wist te pakken.

                   

                                  Na … h5                                                    Na Txb3
swinkels Zaragatski

Robin Swinkels (2491) – Tom Piceu (2354) 1-0. HWP – BSG 2-8. Wit staat al bijzonder goed en wint als volgt: Dc5 Le4; Dxf8+ Txf8; fxe4 Kg7; Txf8 en 1-0.

Koen Leenhouts (2413) – Ilja Zaragatski (2483) 0-1. HWP – BSG 2-8. Zwart brengt de witte koning als volgt in de problemen: … Ta1+; Kg2 Lxe2; g4 Lf3+; Kg3 g5 en 0-1, want zwart dreigt met kwaliteitswinst of mat.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), op donderdagavond bij SV Botwinnik, 2B-Home en op dinsdagmiddag bij Schaakclub Palet Welzijn, Nathaliegang 79.

-advertenties-

-goede doel-