bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Finalespel Slavenburg-Kreijns 1966

 

“Een heerlijk partijtje voor agressieve bieders” noemde Filarski het volgende spel dat Slavenburg-Kreijns in de laatste ronde voor het bridgerama speelden tegen de toen nog jonge Zweden Fjellstroem-Rehlin. Een spel dat aanzienlijk bijdroeg tot hun uiteindelijke succes: de wereldtitel Open Paren Bridge-Olympiade Amsterdam 1966. Filarski roemde ook nog de goede conditie waarin Slavenburg-Kreijns in Amsterdam verkeerden. Bij diverse deelnemers ging de lichamelijke vermoeidheid tegen juist het zo spannende einde van dit lange toernooi een rol van betekenis spelen, maar Slavenburg-Kreijns speelden het toernooi in blakende vorm uit!

Zuid/Niemand

137.138.S1

 

 Biedverloop

137.138.S2

 De tweede pas van West verhindert dat de goede mogelijkheden van de rode kleuren voor OW worden ontdekt, zie hierna. Tot slot wilde Oost niet dat Slavenburg-Kreijns zo’n goed schoppencontractje zouden spelen en bood nog drie klaveren, dat Kreijns echter met succes doubleerde.

Spelverloop

Kreijns (Zuid) kwam uit met schoppen. Oost nam met de aas en vervolgde met ruiten. Drie ruitenslagen waarop bij Oost een schoppen verdween. Maar NZ pakten vijf slagen (1 down): twee hartenslagen, een aftroever op een hartenslag en nog twee troefslagen. Dat leverde een voortreffelijke score op voor Slavenburg-Kreijns van 100 punten. Diverse malen werd in de OW-lijn een contract gemaakt van drie ruiten, terwijl ook nog enkele hartencontracten 9 of 10 slagen opleverden!  

 Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-