Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Kreijns-Slavenburg landskampioen 1965

De Meesterklasse Parencompetitie 1965 werd overtuigend gewonnen door Kreijns-Slavenburg. Een kop van Filarski was “Trapezewerk” en een andere kop was “Kreijns en Slavenburg in glanzende vorm en moreel zeer sterk”. Dat laatste sloeg op de vrijdagavond toen het even bergafwaarts ging met de kampioenen, maar de enorme scores waarmee op zaterdag werd begonnen vernietigden snel de hoop van alle serieuze concurrenten. In de duiding van de speltechniek van Bob Slavenburg is Filarski meer en meer overgestapt van “riskant bieden” op “agressief bieden”. Bridge in de Meesterklasse is van veel hoger peil dan van de eerstvolgende lagere klasse. Maar ook in de Meesterklasse worden de beste prestaties verricht door hen die de minste fouten maken. Te zelden ziet men echt subliem spel. Als voorbeeld geeft Filarski het volgende spel. 

Oost/NZ; Finale MP 1965

133. S1

 

Biedverloop

133.S2

De 1SA van West heette een zwakke SA, de twee klaveren is een goed uitwijkbod, maar Prof Jack zou nu maar pas zeggen voor Zuid, ziet de 3SA van bieder Slavenburg helemaal niet zitten.

Spelverloop

Maar Slavenburg heeft weer eens “geluk”. West komt uit met klaver vijf, en de Heer houdt in Noord. Hierna waren de negen slagen niet moeilijk meer en Slavenburg volstond met het binnenhalen van zijn contract. Merkwaardig dat Filarski en Jack die 3SA kennelijk zo riskant vinden, want ook bij andere uitkomsten zou een speler als Slavenburg helemaal geen moeite hebben met het behalen van minstens 9 slagen…

Spektakel

In de viertallencompetitie 1963-64 waren Kreijns-Slavenburg weer eens verzeild geraakt in een “avontuurlijke wedstrijd” tegen Continental Club (CC) die met de opzienbarende cijfers van 174-93 (6-0) werd verslagen. Enkele lucratieve acties van Slavenburg-Kreijns en onjuiste reacties aan Amsterdamse zijde droegen veel bij tot deze monsterzege. Een niet kwetsbaar 7 schoppenredbod van Slavenburg werd uitgenomen met zeven SA. Goudsmid (CC) koos de verkeerde snit en ging één down. Verder maakten de Rotterdammers een zeven schoppencontract door verzaken, terwijl aan de andere tafel zes schoppen voor de tegenpartij al één down ging. Ten slotte maakten Kreijns-Slavenburg met twee overslagen ook nog een geredoubleerd drie SA-contract!

Het is duidelijk: pas in de loop van 1965 gaat het team Kreijns-Slavenburg steeds beter spelen…

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., (normaliter, nu niet) op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-