Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Een interessante 2SA bij Sweet Lake Bridgers

Sweet Lake Bridgers (SLB) bestaat momenteel uit ongeveer 120 leden en is aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond. SLB bridget op 2 speelavonden op woensdag en op donderdag vanaf 20:00 uur in 2B-Home. Op woensdag is er ook een speciale lijn met begeleiding voor beginners. Deze lijn is ook geschikt voor (partnerloze) “herintreders”.

Eigenlijk was het plan om een kijkje te nemen bij de Open Paren Competitie (OPC) van het NBB-district Delft, maar door het Corona-virus ligt het bridgeclubleven op dit moment stil. Op de OPC wordt teruggekomen zodra die weer hervat wordt. Hierna volgt een spel (nr. 4) uit de voorlaatste woensdagclubavond van SLB in maart. De klassementstop van de A-lijn van de hele sessie op 4-3-20 zag er als volgt uit: 1. Franny Barendse & Gerry Levels (58,33%); 2. Elly Stevens & Peter Schneider (55,90%) en 3. Ilona Settels & Paul Settels (54,86%). Spel 4 was een “echt” 2SA-spel bij open kaart. Maar de dichte kaart in de praktijk zorgt toch weer voor een bont palet aan scores op 2SA.

Spel 4 dd 4-3-20; West/Allen

128.1  

Biedverloop bij Prof Jack

128.2

West en Noord zijn te zwak om te bieden, en het sterke Oost (21 pt) maait het gras weg voor de voeten van Zuid, die nu al drie harten zou moeten bieden en dat vindt Jack iets te gortig, en vervolgens is West ook te zwak voor een bijbod, dus 2SA is bij Jack begin- en eindbod. In de praktijk speelde Oost ook een keer drie schoppen en dat ging één down.

Spelverloop

Bij dichte kaart kunnen de NZ-verdedigers vijf hartens op rij maken. Als dat niet zou gebeuren zouden OW op rij vier schoppens, vijf klaverens en ruiten aas kunnen maken. In de praktijk kwam Zuid steeds op met harten aas en als Zuid met harten heer vervolgt, moet Noord de harten vrouw bijgooien voor de serie van vijf hartens, helemaal door Zuid te maken. Ook als Zuid het gokje waagt dat de harten vrouw in Noord zit, en na de aas met een lage harten vervolgt, kunnen NZ de hele serie van vijf hartens maken.

In de praktijk is dit toch heel erg lastig. Slechts in twee van de zes gevallen slaagden NZ erin om de vijf hartens te maken, in vier gevallen wisten OW negen of zelfs tien slagen te maken. Aan de zeven tafels werd zes keer SA gespeeld en de SA-scores waren: 2SA-1 (NZ Marianne Janssen & Celina Verreck wisten dus zelfs zes slagen te maken voor 91,67%); 2SA C; 2SA+1; 2SA+2 (2x) en 3SA+1 (OW Ilona Settels & Paul Settels voor 100%!).

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-