Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: BC Gezelligheid Troef op 2 middagen

BC Gezelligheid Troef (https://www.nbbclubsites.nl/club/22046) is in 2014 opgericht en telt al meer dan 150 leden. De club speelt zowel op woensdagmiddag als donderdagmiddag in 2B-Home vanaf 13:00 uur. Onderstaand spel 24 komt uit de donderdagmiddagsessie van 3-10-19. Deze sessie werd gewonnen door Peter Englebert & John Zuidwijk met 62,85%. De hoogste score bij 1SA op spel 24 behaalden Lyda Duijzer & Helen van der Voort uit de B-lijn met 100% (1SA+2). In de A-lijn werd 1SA steeds gemaakt, 2 van de 3x met een overslag, maar in de C-lijn ging 1SA steeds down (3x 1SA-1). Vaak werd met klaveren uitgekomen, en dan kan dit spel met een “eenvoudige” speelwijze met twee overslagen worden gemaakt!

Spel 24 dd 3.10.19; West/Niemand

118.1

 

 Biedverloop bij Prof Jack

118.2

 

 

 

Jack vindt dat West net niet voldoende punten heeft om te bieden, en Noord en Oost hebben nog minder punten… Maar Zuid heeft 17 punten, een SA-verdeling, en biedt 1SA waarop OW weer passen, en ook partner Noord heeft te weinig punten voor een bijbod.

Spelverloop.

NZ hebben overal dekking in en dat blijft zo bij klaverenuitkomst. Maakt niet uit met welke klaverenkaart West uitkomt, nu maakt Zuid altijd zijn boer, en dat geeft de mogelijkheid van zelfs vier klaverenslagen. NZ hebben een interessante werkkleur in schoppen: 8 schoppen, dan hebben OW er 5, als die zoals in dit geval 3/2 verdeeld zijn, dan maken NZ altijd nog een lage schoppen ook, omdat NZ ook nog de vrouw hebben terwijl de heer bij West zit. Zuid moet vervolgens uitkomen, met een kleine schoppen. Als West nu de heer zet, dan maken NZ de vrouw in een volgende slag (als de heer bij West zit, wordt de vrouw in Noord altijd gemaakt). Maar NZ kunnen op deze wijze spelen, omdat ze nog overal dekking in hebben. Waarmee West nu ook uitkomt, NZ maken nu (in het maximale geval) vier klaverens, drie schoppens en de twee azen (1SA+2).

Als West echter met ruiten uitkomt (wat in de praktijk ook is gebeurd) dan zullen NZ normaliter een klaverenslag minder maken.

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-