Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Sweet Lake Bridgers nu op 2 avonden

Sweet Lake Bridgers bestaat momenteel uit ca 100 leden en is aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond. Er zijn nu 2 speelavonden op woensdag en donderdag vanaf 20:00 uur in 2B-Home. Op woensdag is er ook een speciale lijn met begeleiding voor beginners die na hun cursus in eigen tempo de overstap naar een club willen maken. Deze lijn is ook geschikt voor mensen die na een tijdje “rust” het bridgen weer willen oppakken. Ook als u geen partner heeft kunt u zich hiervoor aanmelden. Vorig jaar speelde SLB nog alleen op woensdagavond en Beter Zicht op donderdagavond, maar BZ is op 31-7-19 opgeheven. Op woensdag 28 augustus was de openingsdrive, gewonnen door Lasca Matthijssen & Leo Matthijssen met 62,47%, gevolgd door Els Lingbeek & Mélanie Thoben met 57,08% en Bram Doeves & Bas Wesselink met 55,56%. De genoemde Els & Mélanie bestonden het om als enigen aan de 14 tafels 3SA te spelen en voor 100% te maken, want alle scores voor kleurenspellen vanaf het 4-niveau gingen down. Maar hoe bied je 3SA op onderstaand spel?

Spel 20 dd 28.8.19 West/Allen

115.1

 

 Biedverloop bij Prof Jack

115.2                                                                                                  

 

 

 

West heeft een redelijk sterk spel, maar geen SA-verdeling, en daarom biedt West zijn langste kleur op 1-niveau. Noord doet met drie klaveren een zwak sprongbod: 6+ klaveren en 5-9 pt. 3SA in Zuid acht Prof Jack onhaalbaar, maar na 3 ruiten van West zou Prof Jack voor Zuid doubleren. Het team Els & Mélanie taxeerde misschien een ietsje optimistisch, dat Zuid wel 3SA kon bieden, maar ze kregen gelijk!

Spelverloop

West kon gelijk 4 schoppenslagen binnenhalen, kwam toen op met ruiten heer of?, waarna Zuid 2 azen maakte en Noord 7 klaverenslagen, contract precies gemaakt!

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-