Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy  Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Leuke 2SA bij BV De Sprinter.

BV De Sprinter (https://www.nbbclubsites.nl/club/22026/) telt 75 leden en speelt iedere donderdagavond in 2B-Home. Onderstaand spel 24 is van de speelavond op 06.06.19. Deze sessie is gewonnen door Hans Plug & Jan Paul van der Hel (61,81%), gevolgd door Hans Kuiper & Carla Verkouteren (57,64%) en Maarten van Asseldonk & Kees van Leeuwen (56,94%). Aan de 13 tafels waren de topscores op spel 24 door NZ 3x 2SA C. Maar 2SA werd ook 2x down gespeeld en Gea van Eenige & Fons van Eenige behaalden als enige OW de topscore van 100% door dit spel zelfs 2 down te spelen.  

Spel 24 dd 06.06.19; West/Niemand

114.1

 

 

Biedverloop bij Prof Jack

114.2

 

 

 

 

Nadat Zuid met 1 harten heeft geopend, kan West nog wel een volgbod plaatsen van 2 klaveren, Noord kan hierna een “goedkoop” negatief doublet geven, inhoudende 6+ punten en 4 schoppens en het “beste” bod voor Zuid is nu nog 2 schoppens volgens Prof Jack

Spelverloop

Het double-dummy-instrument van Jack (beste spel bij open kaart) komt voor zijn eigen bod van 2 schoppens uit op 1 down. Maar 2SA kan bij double dummy zelfs 3 down!! Dan te bedenken dat OW slechts  19 punten hebben en daarmee bij SA 8 slagen pakken, nog 5 slagen overlatend aan NZ!

Maar in de praktijk zijn de kaarten dicht en vooral bij SA blijkt weer veel mogelijk, en dus ook in heel positieve zin. In de praktijk van de Sprinter was Zuid steeds leider. West kan bijvoorbeeld met klaveren aas uitkomen en dient dan te vervolgen met ruiten, want bij Oost moet een klavertje overblijven. De gedachte is dat OW 2 ruitenslagen gaan maken. NZ komen hoe dan ook natuurlijk met ruitenaas aan slag en na het maken van 4 schoppenslagen, komt het initiatief weer bij Oost. Na harten aas en twee ruitenslagen komt Oost nog op met het kleine klavertje en bij open kaart zijn dan nog alle klaverenslagen te maken, per saldo 8 slagen gemaakt!!

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-