Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Slotdrive BC Gezelligheid Troef 

BC Gezelligheid Troef (https://www.nbbclubsites.nl/club/22046) is in 2014 opgericht en telt al bijna 150 leden. De club speelt zowel op woensdagmiddag als donderdagmiddag in 2B-Home vanaf 13:00 uur. Onderstaand spel 20 komt uit de slotdrive van 27-6-19. Deze sessie werd gewonnen door Frans Mertens & Piet van Wijgerden (73,07%), die ook de hoogste score behaalden op onderstaand spel 20 slotdrive door 3SA 3 down te spelen voor 99,5%. Op de tweede plaats van de slotdrive eindigden Henk Draer & Adrie Huurman (64,79%) die ook al 99,5% scoorden op onderstaand spel maar dan door dit spel met een overslag te maken. Op de derde plek van de slotdrive eindigden Peter Englebert & Kemal Turkmen (59,50%). Op spel 20 werd aan zes van de tien tafels 3SA gespeeld met zeer uiteenlopende scores, 1x 3SA+1, 3x 3SAC, 1x 3SA-1 en 1x 3SA-3. Uit het naspelen van dit spel met het double-dummy-instrument van Prof Jack blijkt dat dit spel bijzonder complex is!  

Spel 20 Slotdrive; W/A

113.1

 Biedverloop bij Prof Jack

113.2

 

 

 

 

Noord heeft 19 punten, heeft geen SA-verdeling, geen vijfkaart en biedt daarom 1 klaveren, maar Zuid blijkt harten te hebben waarna Noord met een sprongbod vanwege zijn sterke spel 2SA biedt, waarna Zuid meent dat 3SA biedbaar is. Noord en Zuid hebben samen 27 punten, en dat is doorgaans ruim genoeg voor 3SA.

Spelverloop

Het probleem voor NZ is echter dat ze zeven (van de benodigde negen slagen) prachtige vaste slagen in handen hebben, maar verder lage kaarten (harten vrouw is als singleton ook zwak), en dat ze geen duidelijke lange kleur kunnen ontwikkelen, dus zullen NZ of OW in de praktijk hetzij veel bridge-intelligentie hetzij veel geluk nodig hebben (of een combinatie daarvan) om 3SA te maken of om 3SA down te spelen! Het gevarieerde scorebeeld past wel bij deze “eerste” analyse…

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-