Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Aad en Conni van der Lubbe winnaars Toekomstdrive

Zaterdag 18 mei werd in 2B-Home te Zoetermeer de traditionele Toekomstdrive gehouden. De drive was druk bezocht, 33 paren in twee lijnen, beginners en tweedejaars. Het was sfeervol en gezellig. Na afloop waren alle deelnemers enthousiast, er werd nog lang “nagekaart” in de speelzaal en aan de bar. De leiding van de wedstrijd was in handen van Frans Groen, eigenlijk alleen voor de vorm, want de drive had een bijzonder sportief verloop.  De winnaars bij de beginners waren Hans Stassen & Marja Bijl met maar liefst 69,59%, gevolgd door Quirin Hage & Marja Baak (67,86%) en Carel Manuel & Cees de Vries (59,05%). Bij de tweedejaars waren de winnaars Aad van der Lubbe & Conni van der Lubbe met de prachtige score van 64,29%, gevolgd door Herman Timmermans & Henk Draer (59,52%) en Annelies Dijkstra & Marianne Rens (58,16%). Hierna volgt in het kort spel 16, waarop de tweedejaarswinnaars Aad & Conni van der Lubbe samen met Arnout van Diem & Ton Lalesse de fraaie score haalden van 92,86% door het contract van 3SA 1 down te spelen.

          Spel 16 G2; West/OW

110.1

 

 

Biedverloop bij Prof Jack

110.2

 Zuid heeft maar liefst 18 punten, toch opent Jack dan niet met 1SA (15-17 pt) maar gewoon met 1♦; na het bijbod van 1♠ kan Zuid prima vervolgen met SA en wel met 2SA, met dit sprongbod geeft hij meer dan openingskracht aan (18-19 pt) en daar kan Noord dan 3SA op laten volgen!

Spelverloop

Aan vier van de acht tafels is ook 3SA geboden. In alle vier gevallen was Zuid leider en komt West prima op met een kleine harten (langste kleur). De gevaarlijkste uitkomst voor de leider, maar die nu bij open kaart (double dummy) het contract precies kan maken. Zuid komt nu met een kleine klaveren naar de heer in Noord om met ruiten boer te snijden op de heer, die zit echter bij West die nogmaals harten speelt, en de slag is weer voor Zuid die nu geen stopper meer heeft voor de hartens bij OW. Maar Zuid kan nu achter elkaar nog 2 klaverens en 4 ruitens maken, contract gemaakt: in totaal maakten NZ dan 2 hartens, 3 klaverens en 4 ruitens: 9 slagen. Het contract kan echter down als Zuid bijvoorbeeld in de vijfde beurt terugkomt met schoppen, want dan maken OW: ruiten heer, schoppen aas en nog 3 hartens. Dus in twee gevallen ging het contract 1 down en in de andere twee gevallen raakte leider Zuid terecht de “giftige” schoppens niet aan en maakte hij zelfs ook nog een overslag!

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2B-Home)

-advertenties-

-goede doel-