Zoetermeer Actief bridge copy copy copy copy copy copyBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Spectaculaire 3SA bij Sweet Lake Bridgers

Sweet Lake Bridgers is een bridgeclub van bijna 80 leden en speelt op de woensdagavond in 2B-Home aan de dr. Paltelaan. De clubsite is https://www.nbbclubsites.nl/club/22022/. Op 14-11-18 werden er op spel 20 verschillende SA-contracten gespeeld aan zes van de negen tafels: 5x 3SA, waarvan 3x met 4 overslagen. Bijzonder was dat een klein slem op schoppen of ruiten probleemloos kon worden gemaakt maar dat 3SA 1 down gespeeld had kunnen worden, maar jammer genoeg was niemand zo gelukkig om die bijzondere verdediging te vinden.  

Spel 20 dd 14-11-18 bij Sweet Lake Bridgers

West/Allen

spel20SLB

 

 Biedverloop bij Jack

20bieden copy

 West opent en Oost heeft maar liefst 17 punten in handen, waardoor klein slem wellicht mogelijk is, maar Oost komt niet zoveel aan de weet over de kleuren van West, zo is 3 harten een conventie om minimaal een manche te bieden. Oost komt met 4SA aan de weet dat West met 5 ruiten 1 aas belooft, en biedt dan voorzichtig 6 ruiten, omdat West dan altijd nog 6 schoppen kan bieden, maar de prima ruiten van West geven daartoe geen aanleiding. NZ maken natuurlijk alleen harten aas, de tweede harten wordt ingetroefd en OW maken de rest moeiteloos.

Even terug naar de bieding, want Jack vindt ook wel wat te zeggen voor een bod van 3SA door West in plaats van 3 harten, en in dat geval beschouwt ook Jack 3SA als eindbod. En dat was inderdaad de meest voorkomende biedpraktijk. Bij open kaart is het nu allemaal duidelijk: OW kunnen niets doen tegen een met enig geluk goed uitgevoerde hartenverdediging: Noord komt op met een kleine harten en Zuid komt met harten terug totdat de vrouw bij West tevoorschijn komt die Noord dan neemt, en Zuid heeft dan nog altijd een hoge harten om de serie van 5 harten helemaal uit te kunnen spelen, 1 down! En ook uit dit spel blijkt maar weer eens dat het bij 3SA heel spectaculair kan toegaan.

 

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op woensdagavond bij Sweet Lake Bridgers 2b-home)

-advertenties-

-goede doel-