IMG 6391Het NBB-Bridgedistrict Delft organiseerde zaterdag 13 mei in 2B-Home in Zoetermeer de traditionele jaarlijkse toekomstbridgedrive. Anders dan de naam wellicht suggereert gaat het om 55-plussers uit het hele district die in de verschillende plaatsen van het district bridgecursussen zijn gaan volgen en in Oefenclubs spelen.

Bridge blijkt heel erg aan te slaan bij ouderen, met name ook alleenstaande ouderen, als een gezellige activiteit in een sociaal veilig verband. Het was dan ook volle bak met ca 70 bridgers in een zaal van 2B-Home, waar ook de organisatie van het evenement goed vertegenwoordigd was met onder meer wedstrijdleider Frans Groen, de voorzitter van het district Hans Nijssen en bridge-promotor Peter Englebert. Hans Nijssen zei heel blij te zijn met al deze nieuwe bridgers, en gaf hier en daar aan weifelend spelende bridgers nog wat waardevolle tips ook.

Hansgaf een groot compliment aan de in 2B-Home samenwerkende bridgeclubs, want deze samenwerking maakt mogelijk dat deze clubs met een zogenoemde schudmachine spelen, dat beginnerscursussen een breder draagvlak hebben en dat er een relatief grote Oefenclub is. Bridgedistrict Delft bestaat dit jaar 50 jaar, en het altijd al buitengewoon actieve district viert dat met extra evenementen: in september is er een algemene 'open' viertallendrive in opnieuw 2B-Home waar toppers en gewone bridgers aan kunnen meedoen en in december volgt nog een toernooi voor districtsparen in het Westland.

De uitslag van de toekomstdrive is:
A-lijn (gevorderden): 1 Henk en Margreet Aalbers, 2 Kitty en Henk Kenens, 3 Gerda Wernsen en Nicolette Hofland;
B-lijn (beginners): 1 Ron Sintannaland en Gerard Veldhuis, 2 Corrie Opdam en Johan Troost, 3 Mieny Pannen en Martin Danjou.

-advertenties-

-goede doel-