sgwzc 30-9

Marloes Knol legt aan voor 1 van haar 5 treffers. (Foto: Olaf Otten)

Het vernieuwde Dames 1 van SG WZC Waterpolo Zoetermeer nam het in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op tegen ZVL-BAM 4 uit Leiden.

Het was wennen voor de Zoetermeerse dames die voor het eerst in de nieuwe samenstelling met elkaar in het water lagen. Een rommelige voorbereiding met ups en downs was daar debet aan. Met 3 nieuwe gezichten was het voor de equipe van trainer/ coach Ton Kloosterman nog zoeken, maar naar mate het duel vorderde waren de beste winstkansen voor SG WZC. Het net gepromoveerde ZVL leunde erg op het sterke spel van hun routiniers. De Zoetermeerse schutters Nikkie van Veen en Marloes knol voelden zich mede door hun 5 treffers in het Leidse Vijf Meibad als een vis in het water. Met mooie afstandschoten werd het vijandelijke doel regelmatig met succes onder vuur genomen. Minstens zo waardevol was het keeperswerk van Kim den Hollander. De vrouw die het Zoetermeerse fort moest bewaken, behoedde haar ploeg op bepalende momenten voor de nodige tegentreffers. Zo stopte ze zaterdag zelfs een strafworp.

Coach Kloosterman was opgelucht na afloop. ”De eerste winst is binnen. De sleutel tot succes lag vanavond in de kracht van het collectief. Er werd hard gewerkt en dat is naar mijn idee de basis van elk succes. De hele ploeg kon genieten van de doelgerichtheid van onze schutters. Het seizoen is net pas begonnen, dus we kunnen nog genoeg oefenen om automatismen in te slijpen. We hebben er goed vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Komende zaterdag staat er een thuisduel op het programma waar het Z&PC Katwijk ontvangt. De eerste bal valt om 20:15 uur in het water. De toegang in De Veur is gratis en de clubkleuren zijn oranje.

ZLV-BAM 4 - SG WZC: 7-12

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen, Marloes Knol 5x, Eveline Helmstrijd, Svetlana Wolters 1x

-advertenties-

-goede doel-