doingIn de eerste week van de nieuwe tafeltenniscompetitie speelde Doing 1 uit tegen het 6e team van stadsgenoot Taverzo en behaalde een ruime overwinning. Peter Sedee, de aanvoerder van team 1 wist 3 partijen te winnen, zo ook Lars Willems, een nieuwkomer in het eerste team. De tweede nieuwkomer, Arjan Nieuwlaat , kwam op één maal winst. Zo werd het 8 – 2 voor de mannen van het 1e team. Het was de vraag of zij de goede lijn kon doortrekken in week 2 thuis tegen DHC 3 uit Delft . Na een snelle 3-0 achterstand, waarbij zowel Peter en Ivo Sedee en Arjan Nieuwlaat hun partijen verloren vocht team 1 dapper terug. De comeback begon met het dubbel in een spannende partij wisten de heren terug te komen tot 3 -1. In de daar op volgende partijen wist team 1, met winst van Peter en Ivo 2x terug te komen, tot een 4-5 achterstand. Ondanks het spannend verloop van de 10de partij waarin Arjan vocht voor iedere kans om een gelijkspel binnen te halen was het net niet genoeg. Het eindresultaat was dus 6-4 voor DHC. Met 12 punten na 2 wedstijden doet Doing nog altijd mee in de top van 2e klasse.

Dinsdag 23 september speelt het 1e team thuis tegen Xerxes 3 uit Rotterdam.

Doing jeugd

Zaterdag 20 september werd de tweede competitieronde tafeltennis voor de jeugd gespeeld.

De overwinning van DOING 1 vorige week uit op VVV (2-8) smaakte naar meer. Deze ronde was Avanti 2 de tegenstander. Sanne, Karlijn en Benjamin begonnen voortvarend met twee eenvoudige overwinningen in drieën. Helaas verloor Karlijn haar eerste wedstrijd. Hierna ontspon zich een heel aantal spannende partijen waarbij de games met slechts een paar punten verschil gewonnen werden. Vijf wedstrijden gingen in vieren en één in vijven. Vooral de wedstrijd van Karlijn tegen Annabel sprong eruit. Een gelijkopgaande strijd tot de vijfde game. De vijfde game wist Karlijn met maar liefst 11-1 te winnen. Het was dus spannender dan de einduitslag van 9-1 voor DOING deed vermoeden.

DOING 2 was na het 8-2 verlies vorige week tegen Scylla gebrand om te winnen. Het zou geen makkelijke partij worden voor Fjodor, Maike en Luuk, tegen de Salamanders 3 die vorige week 5-5 hadden gespeeld. Om en om gingen de wedstrijden gewonnen en verloren, vaak met slechts een paar punten verschil; bloedstollend spannend. Vooral de laatste wedstrijd van Fjodor was spannend; de laatste twee games gingen in 16-14 en 14-12.

Gelukkig gingen de laatste drie wedstrijden allemaal naar DOING 2 waardoor een 7-3 overwinning uit het vuur werd gesleept.

Zin in tafeltennis? zie http://www.doing.nl/pdf/folder-doing.pdf

-advertenties-

-goede doel-