IMG 0152

Zoetermeerse Drakenbootvereniging The Dutch Dragons is zondag 31 augustus met 2 teams vertrokken naar het Italiaanse Ravenna, om daar in een internationaal deelnemersveld te strijden op het WK voor clubteams.    

Van 3 t/m 8 september racen het premier women team en het premier open team in de kleine botenklasse (10 personen) op de afstanden 200m, 500m en 2000m. Gezamenlijk zullen de beide Dutch teams het zgn. mixed team vormen, om zo ook de krachten te meten in de standaard bootklasse, waar 20 peddelaars in zitten.

De laatste keer dat de Zoetermeerders aan een WK deelnamen, was in 2005 in Berlijn. Daarna volgden diverse buitenlandse toernooien, waaronder een Chinatrip naar de Zoetermeerse zusterstad Xiamen en de stad Miluo, het EK 2009 voor landenteams in Budapest. Verder nemen de Dutchies veelal deel aan toernooien in Duitsland, waar zij meer uitdaging in het drakenbootracen vinden dan in de Nederlandse competitie.

Arno Heins, voorzitter van The Dutch Dragons, vertelt: "de Ravenna deelnemers hebben het afgelopen half jaar hard getraind om hun deelname aan dit WK tot een succes te maken." Dat het een flinke kluif zal worden, blijkt wel uit het feit dat er topteams meedoen uit o.m. Canada, Duitsland, en de Filipijnen. "Natuurlijk doen we mee om zo hoog mogelijk te eindigen, maar moeten ook realistisch zijn: het Nederlands drakenbootracen is immers nog geen topsport niveau. Daarnaast is het voor onze leden ook belangrijk om de sfeer en het wedstrijdgevoel te proeven op een internationaal toernooi. Het wereldje is maar klein en kenmerkt zich door een enorme kameraadschap onder de deelnemers."

The Dutch Dragons laten uiteraard nog van zich horen. De resultaten zullen op hun website www.thedutchdragons.nl en facebookpagina te zien zijn.

Vragen of een keer meetrainen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-