foto honkbal pupillen kampioen

Afgelopen weekend zijn de Honkbal Pupillen 1 van Z.B.S.V. Birds kampioen geworden in de 2e klasse. De beslissende wedstrijd werd zondag in Delft gespeeld tegen de nummer twee, Blue Birds. Het duel eindigde in een 5-7 overwinning voor Birds, waarna het feest losbarstte. Het team heeft het hele seizoen nog geen wedstrijd verloren onder begeleiding van coaches Rob Tellekamp en Henk Groenink.

In de beslissende wedstrijd begon Birds sterk op de heuvel en aan slag, waardoor direct een 0-6 voorsprong op de borden kwam. Blue Birds bracht de achterstand langzaam maar zeker terug tot 4-6. In de laatste inning scoorde Birds nog een punt, waarna de laatste slagbeurt van Blue Birds begon. De druk op de verdediging van Birds werd opgevoerd door een driehonkslag en een punt tegen, maar verder kon de tegenpartij niet komen: eindstand 5-7.

Het team van Birds heeft aan het begin van het seizoen veel nieuwe jongens opgenomen, maar al snel bleek dat de jonge spelers prima mee konden komen met de ervaren spelers. Samen hebben ze een echte teamprestatie geleverd: Giovanni, Sten, Casper, Marijn, Jesse, Luke, Danique, Timothy, Christos, Marnix en Luca, gefeliciteerd!

Aanstaande zaterdag speelt het kampioensteam om 12:30 thuis op het Birds Ballpark aan de Van Der Hagenstraat.

-advertenties-

-goede doel-