phoenix3Korfbal - Afgelopen weekend speelde Phoenix tegen Refleks uit Rijswijk, altijd een lastige tegenstander. Beide teams hadden te opzichte van het vorige seizoen 3 nieuwe gezichten in de ploeg. Na de openingstreffer van Phoenix scoorde Refleks 2 keer en dat was verder de enige keer dat de Rijswijkers een voorsprong hadden. Verdedigend zat het allemaal goed in elkaar maar ook de verdedigende rebounds vielen vaak aan Phoenix kant waardoor zij vaak in balbezit waren.  Wel kreeg Phoenix een hoop stippen tegen de eerste helft waardoor Refleks toch flink in het spoor bleef. Ook wat korte balletjes, rond het blok bij de paal draaiend, leverden Refleks wat al te makkelijke goals op. De ruststand van 9-11 in het voordeel van Phoenix was dan ook een iets te flauwe afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen.

Phoenix hoopte niet op een reprise van vorige week waar de tweede helft, in ieder geval qua scoren, een stuk minder was. Op een of andere manier ging Phoenix nu gewoon door waar ze gebleven waren.  Op wat slordigheidjes en passfoutjes na speelde Phoenix de wedstrijd zeer overtuigend uit.

Uiteindelijk werd de eindstand 13 - 19 in het voordeel van Phoenix.  Solide spel in de 2e helft en een overtuigende overwinning op het altijd lastige Refleks. Na 2 duels staat Phoenix nu op kop samen met Bep. Komende zondag komt Wion op bezoek.