waterpolo-28-10

Zoetermeerse Marise de Groot in een uitstekend aanvallende rol. Ze scoorde 4 keer. (Foto: Olaf Otten)

 

In het Brabantse Deurne nam SG WZC het op tegen het plaatselijke DZT'62. Voor de Zoetermeerse waterpolodames blijkt dit altijd een lastige tegenstander. De verre reis er naartoe op de altijd ongebruikelijke zondag, het zwembad met de hoge kanten. Er zijn altijd genoeg randzaken op te noemen die het net even anders maken dan gewoon. Toch wisten de Zoetermeerse waterpolodames de concentratie op te brengen en de vooraf gemaakte teamafspraken goed uit te voeren. DZT kwam niet onder de zware pressing uit en had hierdoor moeite om aanvallend iets op te zetten. WZC speelde degelijk en kon met gevarieerd spel en prachtige acties naar hartenlust aanvallen.

Coach Kloosterman was tevreden na afloop. "We hebben het goed gedaan vanavond. DZT is altijd lastig voor ons. Het was mooi om te zien dat wat we trainen, ook regelmatig terug te zien was in de wedstrijd. Al kan dat nog consequenter."

Komend weekend speelt SG WZC in het eigen De Veur tegen Njord uit Veldhoven. Het eerste fluitsignaal klinkt om 18:45 uur.

DZT'62 - SG WZC 4-11

Periodestanden: 1-3, 1-2, 1-4, 4-2

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 5, Marise de Groot 4, Svetlana Wolters, Eveline Helmstrijd

-advertenties-

-goede doel-