palenstein tennis

Zondag 20 oktober hebben 12 kinderen (twee teams) uit Palenstein meegedaan aan een tennistoernooi op het prachtige tenniscomplex in het Amstelpark te Amsterdam.

De kinderen speelden er de halve finale van de ABN AMRO Young Talents Trophy, georganiseerd door de RKF (Richard Krajicek Foundation). Hammadi el Haddar van stichting MOOI! en Johan Huurman, buurtsportcoach van de gemeente Zoetermeer coachten de Palensteinse kinderen  die hun kunsten lieten zien op de zogenaamde mini-courts (kleine veldjes). Er waren maar liefst 19 teams naar Amsterdam gekomen, uit heel Nederland waren de RKF-courts vertegenwoordigd. De organisatie was, zoals altijd, zeer goed: na ontvangst stond er een lekkere en gezonde lunch klaar en de kinderen kregen allemaal een t-shirt met de naam van de eigen playground erop. Vol enthousiasme, plezier en sportiviteit werd er getennist. Het eerste team haalde een verdienstelijke 8e plaats.

De jongens van beide teams waren goed voorbereid, omdat zij op elke woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 tennisles krijgen in het Castellum. De jongens zijn lid van een RKF sportclub, genaamd RKF Castellum tennisclub. Via de RKF kan men hier gratis lid van worden. De kinderen ontvangen na inschrijving een pas, bidon en een t-shirt. De meiden die aan de twee teams zijn toegevoegd komen van de basisschool de Achtsprong en de Jacobsvlinder. De prijsuitreiking werd door niemand minder dan door de Amsterdamse rapper Yes R. gedaan, tot groot enthousiasme van de kinderen. De kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad, zeker na ontvangst van een mooie medaille! De spelers Mahad, Yaghe, Mohammed, Walid, Shanifa, Rhianna, Riad, Ahmed, Marawan, Fatallah, Bouchra en Daviënne kijken nu al uit naar het toernooi van volgend jaar!

Voor meer informatie over de tennisclub: Johan Huurman, buurtsportcoach Palenstein: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de foto’s van deze mooie dag. Bekijk de site van Lex van Groningen. www.lexsample.nl

-advertenties-

-goede doel-