2013-10-20 16.42.19

De Russische winnaars van het toernooi

Curling- In het SilverDome werden afgelopen weekend de Dutch Open Curling gehouden. Dit keer kwamen de deelnemers uit Rusland (de Nationale meisjes en jongensteams), het nationale jongensteam uit Tsjechië, Zweden, Schotland en Spanje. Uiteraard nam ook het sterk verjongde Nederlandse jongensteam deel en was er een mixed team van oudere Nederlandse juniorspelers.

Voor de Nederlandse junioren (gemiddelde leeftijd 14 jaar!) was dit een eerste krachtmeting met andere veelal meer ervaren buitenlandse junioren teams. Wouter Gösgens, Laurens Hoekman, Tobias van den Hurk, Stefano Miog en Joey Bruinsma (allen lid van de Zoetermeerse CurlingClub PWA) boden goed tegenstand. Het team is nog volledig in opbouw. In het jeugdjournaal vertelde Tobias dat zijn doel is om op de Olympische Winterspelen in 2026 te schitteren.

Het team van coach Shari Leibbrandt liet zien over veel lef in het spel te beschikken. Regelmatig werd het de tegenstander zeer lastig gemaakt. Op enkele beslissende momenten was het geluk nog niet altijd aan de zijde van onze jonge landgenoten. Slechts één wedstrijd werd gewonnen in de poulefase. Het internationale mix team werd met duidelijke cijfers aan de kant gezet 8-4. Het Nederlandse Mixed team met de Zoetermeerders Floyd Koelewijn, Ezra Wiebe, Shirley Miog en Kimberly Honders wist 3 wedstrijden in winst om te zetten.

In de finale ronde moesten de Nederlandse Junioren het opnieuw opnemen tegen de Internationale mix. Ook dit keer beten ze goed van zich af. Na 6 ends gaf het buitenlandse team zich gewonnen bij een achterstand van 9-4. Daarmee behaalde de Nederlanders de 5e plaats.

De strijd om de derde plaats ging tussen het Nederlandse mixed team en Tsjechië. De Tsjechen waren gedurende het toernooi goed op stoom gekomen en gaven de tegenstander geen kans: 8-3.

De finale werd een ware thriller tussen beide Russische teams. De jongens namen al snel de leiding. De meisjes vochten zich echt dapper terug tot 5-3 in het 7e end. De jongens hadden het grote voordeel van de laatste steen in het 8e alles beslissende end. Het tactisch onhandig spel van de jongens werd goed afgestraft door de meisjes die na hun laatste steen drie scorende stenen in de cirkels hadden liggen. De jongens moesten via een draw deze stenen onschadelijk maken. De allerlaatste steen van het toernooi werd echter te kort gespeeld waardoor de Russische meisjes met een zeer verdiende 6-5 ook de toernooiwinst naar zich toetrokken.

De prijsuitreiking werd door de directeur van Floravontuur, Margreet van Driel verricht. Zij gaf aan van het enthousiasme van de spelers genoten te hebben en sprak de hoop uit alle teams ook volgend jaar weer in Zoetermeer te mogen verwelkomen.

Naast Floravontuur heeft het toernooi nog een drietal zeer trouwe sponsors die niet onvermeld mogen blijven: Ford Ardea Zoetermeer, New York Pizza uit Voorburg en Lunchroom Meyers uit Rijswijk. Voor alle uitslagen en foto reportages  kijk op de website www.curling.nl/dutchjunioropen2013

 

Jeugdleden zijn nog steeds van harte welkom bij CurlingClub PWA. Iedere dinsdagavond vanaf 18.45 uur kan je een steentje mee komen gooien. Meld je wel even aan via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan wordt er gezorgd dat een ervaren trainer klaar staat om belangstellenden de eerste kneepjes van curling bij te brengen.

-advertenties-

-goede doel-