ET39367-ed-1-web

De topverdediger Kang Donsoo liet prachtige snelle combinaties zien tijdens de wedstrijden
foto: Elsbeth Parmentier

Zowel zaterdag 19 als zondag 20 oktober kon het publiek genieten van prachtige slagenwisselingen in de tweede groepsfase van de ETTU Cup. Enjoy&Deploy Taverzo was gastheer van de Europacup voor tafeltennis in de Cor van Zijpzaal in Palenstein Zoetermeer.  De snelle aanvallen van Jan Zibrat, het tactische spel van Borna Kovac en de verdediger Kang Dongsoo zorgden voor 2 winstpartijen op de openingsdag. De concurrent uit Oostenrijk deed echter hetzelfde, waardoor de slotpartij op de vroege zondagmorgen beslissend zou zijn. Kang Dongsoo leek af te stevenen op zijn eerste verlies in de openingspartij. Bij een 0-2 achterstand en 6-10 achter in de 3e game, wist hij echter alle 8 matchpoints weg te werken en de game met 18-16 uiteindelijk te winnen. De erg goed spelende Christoph Simoner kreeg vervolgens geen vat meer op de prachtig spelende Koreaan.  

Heel even leek Jan Žibrat de wedstrijd volledig naar Zoetermeerse zijde te trekken, totdat Gerold Gabor in de 3e game weer gelijk maakte. Op de beslissende punten was hij vervolgens steeds met het geringste verschil de sterkste. Borna Kovač kreeg geen moment grip op zijn tegenstander, waardoor de Oostenrijkers in staat waren op voorsprong te komen. Jan Žibrat kreeg door de overtuigende tweede winstpartij van Dongsoo de kans zich te revancheren. Ondanks een wedstrijd vol met spanning en kleine verschillen was het uiteindelijk de Oostenrijkse ploeg ui Ligist die zich met een 3-2 overwinning plaatste bij de laatste 16 in de Europacup.

Teammanager Ruud van Graafeiland: “Als club zijn we super trots op het niveau en spektakel dat we afgelopen dagen hebben laten zien in een prachtige arena in de fraaie sportzaal van het Castellum. Voor de ploeg overheerst de teleurstelling. De loting was zwaar en we hebben uiteindelijk terecht verloren. We zijn terug gekomen vanuit een verloren positie en hebben kansen laten liggen in de beslissende wedstrijd. Tegelijkertijd is er het besef, dat het nu weer lang wachten is op een wedstrijd van dit niveau.”

-advertenties-

-goede doel-