ED35987-ed-1

Inmiddels voor het derde achtereenvolgende jaar nemen de tafeltennissers van Enjoy & Deploy Taverzo deel aan de ETTU Cup, de Europacup van het Europese tafeltennis . Nadat het Zoetermeerse team vorig jaar  knap de laatste 16 bereikte in Europa is Taverzo nu direct geplaatst voor de 2e ronde. 19 en 20 oktober zal deze groepsfase worden gespeeld in de Cor van Zijphal in het Castellum Palenstein. De tegenstanders uit Oostenrijk, Spanje en Zwitserland zijn stuk voor stuk teams met topspelers. De twee jonge spelers van de Zwitsers speelde onlangs nog zeer verdienstelijk op het Europees kampioenschap voor junioren. Alleen de groepswinnaar gaat echter door naar de derde ronde.

Net als in de eredivisie is de opstelling vrij en dus onderdeel van de tactiek van de coaches. Aanvullende mogelijkheid voor de coaches is de ‘wissel’. Voorafgaand aan de 3e wedstrijd mag de coach de reservespeler wisselen met speler 1 of 2.  Het Zoetermeerse team heeft al haar spelers beschikbaar. De 3 spelers uitkomend in de Nederlandse eredivisie krijgen versterking van de Koreaanse top verdediger Kang Dongsoo.

Afgelopen maandag arriveerde de spectaculaire verdediger om zich bij het team te voegen. De 19 jarige speler won afgelopen jaar van vele spelers uit de top 50 op de wereldranglijst.

Een entreekaart, geldig voor alle speelrondes op zaterdag en zondag , is verkrijgbaar bij de ingang van de zaal en kost 5 euro.

Zaterdag 19 Oktober:

14:00 Tafel 1 Enjoy & Deploy Taverzo – TTC Rio-Star Muttenz (Zwitserland)

14:00 Tafel 2 UTTC Raiffeisen Ligist (Oostenrijk) - Arteal Tenis de Mesa (Spanje)

19:00 Tafel 1 Enjoy & Deploy Taverzo - Arteal Tenis de Mesa (Spanje)

19:00 Tafel 2 UTTC Raiffeisen Ligist (Oostenrijk) - TTC Rio-Star Muttenz (Zwitserland)

Zondag 20 Oktober:

10:00 Tafel 1 Enjoy & Deploy Taverzo – UTTC Raiffeisen Ligist (Oostenrijk)

10:00 Tafel 2 Arteal Tenis de Mesa (Spanje) - TTC Rio-Star Muttenz (Zwitserland)

-advertenties-

-goede doel-