europacup taverzoEuropacup tafeltennis

Op 19 en 20 oktober zal de landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo aantreden tegen teams uit Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. Toptafeltennis van hoog niveau. Bij het thuisteam wordt naast de vaste bezetting van Rajko Gommers, Borna Kovač en Jan Žibrat ook de Koreaanse topspeler Kang Dongsoo verwacht.

Zaterdag starten de wedstrijden  om 14 uur in het Castellum Palenstein, zondag is de start om 10 uur.

 

BMX TopcompetitieNK Heiloo 2013 240

Op 20 oktober 2013 vindt bij BMX Club Zoetermeer gelegen in het Buytenpark te Zoetermeer een Internationale BMX Topcompetitie plaats. Deze BMX topcompetitie is de laatste in een reeks van 5 landelijke wedstrijden. Een sterk nationaal en internationaal deelnemersveld is gegarandeerd omdat er punten verdeeld worden om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap BMX welke in 2014 wordt gehouden in AHOY te Rotterdam.  Bekende Elite rijders welke tevens hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen zullen van de partij zijn!

Wil je ervaren wat deze spectaculaire sport inhoudt,  kom dan kijken! Iedereen is welkom op de BMX baan te Zoetermeer gelegen aan Buytenparklaan 10 te Zoetermeer. Toegang tot dit evenement bedraagt €  6,00 en start om 10.00 uur.

 

schaakstukkenBreugembokaal

Op zaterdag 19 oktober 2013 wordt het Open snelschaakkampioenschap van Promotie om de Breugembokaal gehouden. Dit toernooi is tevens het PK snelschaken van de Haagse Schaakbond. Het toernooi is de tiende in de serie. Plaats van handeling is het gezellige Denksportcentrum aan de Voorweg 107 in Zoetermeer.

Iedereen kan meedoen. Zowel clubspelers als huisschakers zijn welkom. Door het indelingssysteem speelt iedereen tegen tegenstanders van ongeveer gelijke speelsterkte.

Het toernooi begint om 10.30 uur. De prijsuitreiking is om ongeveer 16.30 uur.

Inschrijving tot vrijdag 18 oktober, 22.00 uur bij Ruurd Kunnen (0650241765 of bij voorkeur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het inschrijvingsgeld is € 7,50 voor volwassenen, € 5,00 voor jeugdspelers tot 18 jaar en studenten. (W)GM’s, (W)IM’s en (W)FM’s betalen geen inschrijvingsgeld. Aanmelding in de toernooizaal tot 10.15 uur.

 

Internationaal Curlingtoernooi voor Junioren in SilverDome

curlingclub-pwa2Voor de 8e keer wordt dit jaar het Dutch Junior Open Curlingtoernooi georganiseerd door de Zoetermeerse CurlingClub Prins Willem Alexander. Het toernooi gaat vrijdagmiddag om 14.00 uur van start. De finales gaan op zondag 20 oktober om 14.00 uur van start. Om omstreeks 16.15 uur zal de prijsuitreiking worden verricht door Margreet van Driel, directeur van stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer .

Behalve de Nederlandse talenten komt ook de top van het juniorcurling uit Rusland en Tsjechië naar Zoetermeer om zich daar goed voor te kunnen bereiden op de Europese kwalificaties die begin januari 2014 in Finland verspeeld gaan worden. Daar kunnen de tickets voor de Wereldkampioenschappen verdiend worden.

In het Nederlandse juniorenteam zijn dit seizoen twee nieuwe jonge talenten ingepast: Tobias van den Hurk en Stefano Miog. Beide zijn 13 jaar. De twee andere spelers zijn Wouter Gösgens en Laurens Hoekman, die met hun 15 jaar ook nog erg jong zijn. Nederland treedt met het jongste team aan onder leiding van coach Shari Leibbrandt die al vele jaren de Nederlandse talenten onder haar hoede neemt.

Dankzij de ondersteuning van Floravontuur kan er ook dit jaar weer een internationaal aantrekkelijk toernooi georganiseerd. Ook vaste sponsoren als Ardea Ford Zoetermeer (vervoer), New York Pizza Voorburg en Lunchroom Meijers leveren weer een bijdrage.

Toeschouwers zijn op alle drie de dagen van harte welkom. De toegang tot de curlingbaan in de SilverDome is gratis.

 

In ons sport evenementen nu overzicht vindt u al deze en andere sportevenementen in Zoetermeer terug!

-advertenties-

-goede doel-