Guido Slegtenhorst

Guido Slegtenhorst scoorde 4 keer

In een waterpolo festival van uitsluitingen, prachtige acties, halve missers, tijdfouten, schitterende passes, weifelende arbitrage en veel doelpunten, hielden de heren van SG WZC 1 het hoofd redelijk koel en trokken in de streekderby tegen PZ&PC 1 (Pijnacker) de winst verdiend naar zich toe: 17-14.

Naast de SG WZC heren was het publiek eveneens winnaar want er kan veel over deze wedstrijd gezegd en geschreven worden, één ding was die zeker niet en dat was saai. Twee botsende systemen en dus boeiend om naar te kijken. De thuisploeg wilde graag een hoog tempo, de gasten deden het liever wat rustig aan met hun spel puur geënt op het midvoorspel.

Stond er na het eerste part een logische 3-3 op het scorebord –beide teams scoorden 2x uit de man meer – de tweede periode werd PZ&PC overklast op snelheid: de ene na de andere contra, met fraaie afrondingen via o.a. Jelmer Kooij na een geweldige pass van Laurence van Drongelen en een mooie boogbal van Guido Slegtenhorst, leverden ofwel een doelpunt of een uitsluiting op, waardoor de thuisploeg uitliep naar 10-6.

Ook het derde part liet een regen aan doelpunten zien. PZ&PC ging nog fysieker spelen, waardoor de Zoetermeerders verdedigend alle zeilen moesten bijzetten, hetgeen nogal wat uitsluitingen opleverde en een strafworp tegen. Tegenover de 6 scores van de gasten kon de thuisploeg vier keer doelpunten stellen, door een goal van Casper Kreffer uit de man meer en tweemaal Alain Schmidt uit een contra plus de opnieuw schitterende boogbal van Guido Slegtenhorst: 14-12.

De laatste periode was met 3-2 voor SG WZC 1: Robin Grunefeld vierde zijn come-back met een fraaie treffer, Guido Slegtenhorst scoorde zijn vierde, evenals Jermaine Gras uit een man meer: 17-14

Coach Cees Loendersloot zag door de winst zijn ploeg alleen op kop komen en dat na slechts drie competitierondes: “Overwinning van het collectief. We hebben laten zien dat we ook strijd kunnen leveren en in soms lastige wedstrijdomstandigheden het hoofd koel houden en kunnen vasthouden aan het spelconcept. Jammer van de soms weifelende acties in het laatste part in een overtal situatie. Daar moeten we aan blijven werken, kwestie van overtuiging. We hebben echter ook prima polo gespeeld in vooral het tweede part. Dat is het niveau waar we naar toe willen, maar kom op, we zijn pas drie wedstrijden onderweg. We winnen gewoon drie punten, maar wel heel belangrijke!”

Doelpunten: Guido Slegtenhorst en Jermaine Gras beiden 4x, Casper Kreffer 3x, Alain Schmidt en Jelmer Kooij beiden 2x, Robin Grunefeld en Laurence van Drongelen ieder 1x.

Bijzonderheden: uitslagen + standen te volgen via www.waterpolouitslagen.nl (voorheen kring-utrecht): Bond>Heren 3e klas A.

Eerstvolgende wedstrijd van Heren 1 SG WZC is op zaterdag 2 november – kleine herfststop i.v.m. bekerronde en vrij weekend – tegen Z&PC De Gouwe 1 (Waddinxveen): om 19.45uur gaat de bal te water in De Veur.

Fotograaf: Olaf Otten

-advertenties-

-goede doel-