IMG 0005

Anne van der Brugge van Budoschool Yotosama heeft ook het laatste kwalificatie toernooi voor het WK, de German Open Jiu-Jitsu, op haar naam geschreven. De vice-Europees Kampioene -18 jaar -52 kg staat er heel goed voor om door de Judo Bond Nederland geselecteerd te worden. In haar nieuwe klasse -57 kg heeft ze alle kwalificatie toernooien op haar naam gezet en wist ze vorige week ook nog de Balkan Open te winnen. Tijdens de Open Duitse bleek hier ook weer dat ze heer en meester is in de klasse -57 kg. Na drie snelle zeges met Full Ippon  werd ook de Duitse Brückner met Full Ippon verslagen. Tijdens de prijsuitreiking kreeg Anne dan ook nog de prijs voor de snelste overwinning!

Bij de heren -18 jaar, deed Allard Wiebenga goede zaken richting het WK. Via Full Ippon zeges bereikte hij de kwart finale waar de Duitse kampioen met Full Ippon langszij zette. In de Halve Finale wachtte de Deen Mustafa hem op. Met slechts enkele secondes op de klok leek de finale plaats in bereik, echter verkeerde keuzes zorgden toch voor minimaal verlies. Om het brons werd de Duitser Jäger verslagen. Ook Frank Kouwenberg (+81 kg) behaalde het brons. Na winst op de nummer 2 van Duitsland, Weber, moest ook de Duitse Kampioen er bijna aan geloven. Echter de Duitse Kampioen wist Frank te verrassen waardoor de winst verloren ging. Tegen de nummer 2 van Duitsland -81 kg leek ook hier de winst inzicht totdat een blessure roet in het eten gooide, waardoor Frank genoegen moest nemen met slechts brons. Zus Mariëlle Kouwenberg (-52 kg) had ook de pech door te moeten openen tegen de sterke Deense Dahl. Tijdens de Balkan Open Finale was de Deense nog veel te sterk maar nu begon Mariëlle voortvarend. De Deense wist de achterstand toch nog om te buigen waardoor de herkansingsronde een feit was. Hier belandde Mariëlle vlak voor tijd in een houdgreep waardoor de winst verloren ging en het toernooi voorbij was.

Bij de Junioren -21 jaar maakt Cynthia Schellingerhout, Europees Kampioene -18 jaar, een goede kans voor het WK. Na alle kwalificatie toernooien gewonnen te hebben en ook Balkan goud in de prijzenkast pronkt, leek dit ook een klus die te klaren viel. Echter een pas opgelopen knie blessure leek de trip naar Duitsland te belemmeren. Toch kon Cynthia aantreden, al dan niet honderd procent, en wist ook al haar partijen eenvoudig te winnen. Tegen de meervoudige Europees- en Wereldkampioene Bauer kwam ze nu net wat tekort waardoor ze met brons genoegen moest nemen.

In de klasse -55 kg had Budoschool Yotosama 2 troeven in het verschiet. Chabeli Arenberg-Peeters wist hier alles te winnen op Full Ippon waaronder de Sloveense Posedel en de Belgische Nys. Ook clubgenootje Liza Schreuder, die knap het brons veroverde, moest buigen voor Chabeli. Alleen de Oostenrijkse Baumholzer was nog een maatje te groot waardoor ze het zilver mocht ontvangen.  Raël Passage (-62 kg) was dichtbij brons. Na winst op de sloveen Posedel, werd er nipt verloren van WeiB (Dui). In de herkansingsronde werd de nummer 2 van Duitsland Bachmann verslagen, maar om het brons was Europees Junioren Kampioen Balbuzki hem de baas. Remco vd Oord (-69 kg) gaf vlak voor tijd de winst uit handen tegen de Duits Kampioen Gericke, en sneuvelde later in de herkansingsronde.

Bij de Senioren Dames behaalde Raèfen Passage het goud, in de klasse -55 kg. Na een Full Ippon zege op de Duitse Schaumberg werd er nipt gewonnen van de nummer 5 van het WK Bekher (Rus). In de Finale werd de vice-Wereldkampioene (-49kg) en Europees Junioren kampioene Vejlgaard met Full Ippon verslagen!

-advertenties-

-goede doel-