yara-kerkhof

Yara van Kerkhof (op kop) in actie op het ijs

In de Koreaanse hoofdstad Seoul heeft de Zoetermeerse Yara van Kerkhof zich tijdens Worldcup 2 in de wereldtop geschaatst. De shorttrackster werd met twee persoonlijke records op zowel de 500 (43,693) als de 1000 meter (1.30,222) achtste. En daarmee voldeed zij op beide afstanden aan de NOC*NSF norm voor kwalificatie naar de Olympische Spelen van Sochi. Om ook werkelijk uitgezonden te worden moet over een maand tijdens de Worldcups in Turijn en Kolomna een plaats bij de beste tweeëndertig veroverd worden. Naast haar prachtige individuele prestaties was er ook ’n indrukwekkende vijfde plaats op de relay. Ondanks afwezigheid van de geblesseerde Sanne van Kerkhof wist het Nederlandse team met een nationaal record van 4.09,984 de concurrentie in de B-finale achter zich te laten.

Bij de heren haalde de Zoetermeerder Freek van de Wart opnieuw een kwalificatie binnen. Met zijn tiende plaats op de 1000 meter voldeed hij aan de strenge NOC*NSF eisen. Ook Freek kan deze kwalificatie over een maand verzilveren. Op de 500 meter reikte Freek dit keer tot de zevende plaats. De heren relay-ploeg moest genoegen nemen met de zesde positie. Canada en de V.S. bleken in de halve finale net te sterk. Koen Hakkenberg bereikte opnieuw de kwartfinale van de 1500 meter. Daar bleek de tegenstand te sterk. Koen werd eenendertigste.

Ook op andere fronten kwamen de shorttrackers van IJsvereniging Zoetermeer in actie. In het Italiaanse Bolzano veroverde Rosalie Huisman bij de dames senioren de eerste plaats tijdens de eerste StarClass wedstrijd van het seizoen. Zij troefde de sterke Italiaanse tegenstanders af. In Turnhout startten de pupillen en junioren hun seizoen tijdens de Opening Games. Ook de jongste lichting is sterker uit de zomertrainingen gekomen. Overtuigende winst was er voor David ten Kate (junioren C) en Kjeld Vloemans (junioren D). Sam Noordergraaf behaalde bij de jongste pupillen het brons. Zilver was er voor Rick de Groot bij de junioren B.

De KNSB-clubtour komt op 19 oktober naar Zoetermeer. Er bestaat dan de mogelijkheid om kennis te maken met deze spectaculaire en populaire schaatssport. Voor meer informatie kijk op: schaatsen.nl/shorttrack-clubtour-zoetermeer-19-10-2013

-advertenties-

-goede doel-