waterpolo- 3okt

Marloes Knol belangrijk voor de Zoetermeerse doelpunten: ze scoorde 6 keer. Foto: Olaf Otten

De waterpolocompetitie is ook voor het Zoetermeerse SG WZC begonnen. Vorige week speelden de dames nog een verloren wedstrijd in het kader van de ManMeer Cup. Dit weekend stond er een zware eerste thuiswedstrijd tegen het vorig seizoen gedegradeerde ZPB Barendrecht 2. De gasten waren met een jonge, talentvolle ploeg naar De Veur afgereisd. De ploeg van WZC coach Kloosterman kende een moeilijke voorbereiding en trainde nog niet eerder met de hele groep samen. Vakantie, blessures en privé omstandigheden waren hier de oorzaak van.

De dames van de WVZ/ ZVZ Combinatie schoten uit de startblokken. Tegen de verwachting in van het Zoetermeerse publiek domineerde WZC de eerste periode en viel naar hartenlust aan. 4-2. Het tweede kwart raakte ze echter de grip op de wedstrijd steeds meer kwijt. Het kwam nog op 5-3, maar daarna was het ZPB die het spel dicteerde. Geholpen door het arbitrale duo die de gasten niet minder dan 18 keer een overtal gaven en maar liefst 5! strafworpen, veranderde de voorsprong aan het eind van het derde kwart in een 8-9 achterstand. WZC creëerde 10 keer een overtal situatie en 1 strafworp. De laatste periode was aan Zoetermeerse zijde het verzet gebroken. De matige conditie speelde de ploeg parten en de strijd werd met 9-14 beslist.

Kloosterman na afloop: “Het was wennen om in onze nieuwe samenstelling te spelen. Ik vond de nieuwelingen goed meedraaien. Gedurende de wedstrijd raakten we de controle kwijt. We konden het fysiek niet meer opbrengen om als ploeg met veel beweging te blijven aanvallen. Er zijn nog te veel speelsters met een conditionele achterstand en er is genoeg werk aan de winkel om dat te verbeteren. Het enorme verschil in uitsluitingen en strafworpen was niet in ons voordeel. De wedstrijd duurde vanavond 6 minuten te lang voor ons.”

Volgende week gaan de dames op bezoek bij ZVVS Vlaardingen en doen een nieuwe poging om de eerste punten van het seizoen te verzamelen.

SG WZC – ZPB Barendrecht: 9-14

Periodestanden: 4-2, 2-6, 2-1, 1-5

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 6x, Nikkie van Veen 3x

Bijzonderheden: SG WZC Keepster Kim den Hollander stopt 2 strafworpen. Competitiedebuut voor Svetlana Wolters.