sgwzc dames18-11-14Waterpolo - De dames van SG WZC moesten zaterdag 15 november tot het uiterste gaan tegen VZV uit Velsen. In een thuiswedstrijd voor de Zoetermeerse ploeg bleef het tot het laatste moment spannend.

Het was echter WZC dat uit de startblokken schoot. Via snel spel stond er na het eerste kwart een verdiende 3-1 op het scorebord. De tweede periode liet echter een heel ander spelbeeld zien. De thuisploeg miste kans na kans waardoor VZV er met succes lustig op los kon counteren. WZC kwam niet tot scoren, VZV frommelde de bal 3 maal in het Zoetermeerse doel.

Na het wisselen van speelhelft en met een 3-4 tussenstand ontstond er een interessante strijd. Mooie duels werden uitgevochten en de vele supporters genoten van het spel. Het verloop van de stand droeg hier zeker aan bij.

Tot 7-7 was het iedere keer VZV dat op minimale voorsprong kwam. WZC kon telkens de aansluitende treffer maken. Met nog een kleine 3 minuten te spelen was er eindelijk een voorsprong voor WZC. De 8-7 kwam uit een snelle actie van aanvoerster Nicoline Kuiper waaruit Nikkie van Veen sterk af kon ronden.

Geheel volgens de sfeer van de wedstrijd werd er ook nu weer een gelijkmaker gescoord, 8-8. Een onreglementaire actie van de gasten met een UMV (zware uitsluiting red.) als gevolg gaf SG WZC vervolgens een buitenkans.

Na een time out werd de overtal situatie met nog anderhalve minuut op de klok door Marloes Knol prima afgerond. WZC moest alle zeilen bijzetten om de 9-8 voorsprong vast te houden. Het allerlaatste schot kwam van de hand van de bezoekers. De bal passeerde de Zoetermeerse keepster, ging over de doellijn, maar de scheidsrechter keurde de poging resoluut af, omdat het schot buiten de zoemer plaats had gevonden. Voor WZC kon het feestvieren beginnen.

Bij coach Kloosterman was het geluksgevoel groot. „Het was een belangrijke wedstrijd waar we ons serieus op voor hebben bereid. Deze overwinning betekent veel voor ons. We hebben nu 12 punten uit 6 wedstrijden. We mogen dit weekend genieten van de winst. Vanaf maandag focussen we ons weer op het vervolg van de competitie. De komende 2 wedstrijden spelen we tegen kampioenskandidaten. De eerste is bij BZ&PC, daarna volgt De Ham. Dat zijn toch tegenstanders van een ander niveau met speelsters met ruime Hoofdklasse ervaring. Willen we dan punten pakken, moeten we echt nog een stapje maken. Daar gaan we hard aan werken. Vandaag was goed, maar we zijn nog niet op ons best.”

Komende zaterdag gaan de Zoetermeerse dames op bezoek bij BZ&PC in Bodegraven. Het duel begint daar om 19:30 uur.