DSC 0674Op dinsdag 11 november hebben de combinatiefunctionarissen van de gemeente Zoetermeer; Joël de Water en Johan Huurman, een sportochtend bij atletiekvereniging Ilion georganiseerd voor de bovenbouw van de basisscholen de Meerpaal en de Achtsprong uit Palenstein. Mede door het prachtige weer werd het een zeer geslaagde dag.

Er waren verschillende onderdelen uitgezet voor de enthousiaste kinderen. Bij Fun in Athletics waren er 9 verschillende oefeningen waarbij scores genoteerd werden, de oefeningen bestonden uit sprinten, bal werpen, verspringen, enz. Onder leiding van Joël de Water van Ilion kregen de leerlingen een workshop hordenlopen. Over het hele terrein was een actieve speurtocht uitgezet waarbij de kinderen kennis op konden doen over atletiek. De scholen liepen ook een estafette tegen elkaar. Bij groep 6 won de Achtsprong, bij groepen 7 en 8 won de Meerpaal.

DSC 0666 DSC 0672

Als klap op de vuurpijl konden de kinderen en begeleiders genieten van een demonstratie polsstok hoogspringen van de nummer 5 van Nederland Brian Hage. Hij sprong onder luid applaus over 4.75 meter!

Na wat fruit dat werd uitgedeeld door de vrijwilligers vertrokken de kinderen weer moe maar voldaan richting de scholen. Het was een leuke, sportieve ochtend waarbij de Meerpaal, De Achtsprong, Atletiek vereniging Ilion en de gemeente Zoetermeer lieten zien hoe samenwerking perfect kan verlopen!

-advertenties-

-goede doel-