proclassdord zmp 081114Afgelopen zaterdagavond stond voor koploper Hotwings Panters de thuiswedstrijd tegen Pro Class Lions uit Dordrecht op het wedstrijdprogramma. De Lions speelden vorig seizoen nog in de eredivisie, maar van dat team is nog maar een handjevol spelers actief voor deze club. Toch gaf Panters coach Marc van den Elskamp van te voren aan dat de Dordtenaren niet onderschat moesten worden. Uiteindelijk bleek dat de Panters deze boodschap goed in hun oren hadden geknoopt want de gasten uit Dordrecht werden met 6-1 verslagen.

Beide teams waren pas 29 seconden op het ijs toen Panters speler Joy Turpijn de puck langs Lions goalie Fabian Schotel schoot. Turpijn, die vorig jaar nog in Dordrecht speelde legde hiermee de basis voor wat nog komen ging. Pro Class Lions loerde op de gelijkmaker, maar het was uiteindelijk Thomas Borgman, die op slag van rust de 2-0 voor Hotwings Panters op het scorebord bracht.

Voorsprong

Twee minuten in de tweede periode bouwden de gastheren de voorsprong nog verder uit: Ditmaal was het Dennis van der Bol die de puck in het net liet belanden. De 4-0, 5-0 en 6-0 volgden en kwamen op naam van respectievelijk Marko van Leeuwen, Quincy Merk en aanvoerder Pascal van de Velde.

De verwachtingen voor de derde en laatste periode waren hoog gespannen, maar de Lions leken na de rust weer wat opgeleefd te zijn. Het resultaat was daar ook naar, want er werd nog eenmaal gescoord. Dit keer was het Jasper Busink die namens Dordrecht de eregoal tegen Panters goalie Jan Willem Groenheijde wist te maken.

Door de winst staan de Hotwings Panters nog steeds aan kop, gevolgd op één punt door Hijs Hokij uit Den Haag. Komende zondag speelt de Zoetermeerse formatie om 17 uur in Eindhoven tegen Dolphin Eindhoven Kemphanen / NIJA.

 

Foto: Patrick Dolkens
Tekst: Michel Streur

 

-advertenties-

-goede doel-