vriendjestoernooi wvzHet leek wel lente in zwembad De Veur. Buiten was het prachtig weer, binnen vrolijke kinderen die bruisend van energie stonden te springen om mee te doen aan het SG WZC Vriendjes & Vriendinnetjes Waterpolo Toernooi.

”Om uiting te geven aan ons motto ‘De Jeugd Heeft De Toekomst’, was speciaal voor de jeugd dit spectaculaire Vriendjes & Vriendinnetjes Toernooi,” vertelt Nikkie van Veen. ”Met dit evenement willen we laten zien dat waterpolo de leukste en stoerste sport van de wereld is! Het is toch machtig mooi om te zwemmen, te spelen met een bal en in teamverband samen met je vriendjes en vriendinnetjes wedstrijdjes te spelen. Bij SG WZC kan dat allemaal. Teams, met namen van bekende Nederlandse waterpoloërs namen het tegen elkaar op. Zo speelden team Iefke van Belkum tegen team Danielle de Bruijn terwijl team Debby Willemsz samen met team Lieke Klaassen verschillende waterpolo-oefeningen deden om de beginselen aan te leren. Deze middag waren er veel kinderen die voor het eerst met onze sport in aanraking kwamen. Het beeld dat onze sport een gemene sport is waar van alles onder water gebeurt, valt heel erg mee. Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien. Bij de supporters op de tribune maar ook bij de vele vrijwilligers. Na afloop was er in het clubhuis een kleine traktatie met limonade, fruit en een waardebon om een aantal trainingen mee te doen. Er waren alleen maar winnaars vandaag en daar was het ons om te doen.”

”Het is onze droom om het waterpolo in Zoetermeer en omgeving nog aantrekkelijker te maken,” vervolgt Nikkie. Met behulp van het Meerjaren Opleidingsplan Waterpolo van de KNZB en de inzet van een professionele en enthousiaste jeugdopleiding zal dit verder vorm gegeven worden. We kunnen in de nabije toekomst zeker nog meer leuke activiteiten voor de waterpolojeugd verwachten,” besluit ze.

Ben je enthousiast geworden, wil je eens een wedstrijd kijken of een keer meetrainen? Dat kan! Neem dan contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Raymond Schuling maakte van het SG WZC Vriendjes & Vriendinnetjes Waterpolo Toernooi een fotoverslag. Deze foto’s staan op de SG WZC facebookpagina.

-advertenties-

-goede doel-