Plomp DelanoDelano Plomp wist ondanks enkele kansen niet het net te vinden.

Het verblijf in de tweede klasse is voor de spelers van DWO teleurstellend tot één seizoen beperkt gebleven. Na een veelbelovende seizoenstart in de eerste helft van het seizoen viel het elftal in het tweede deel na de winterstop door meerdere oorzaken zwaar in prestatie terug. Met een doelpuntloos gelijkspel afgelopen zaterdag tegen het Vlaardingse CWO viel het doek voor DWO.

Wilde DWO überhaupt nog kans maken op een nacompetitieplaats om degradatie te voorkomen, dan hadden de spelers uit Zoetermeer de laatste 2 wedstijden moeten winnen. In Vlaardingen kon trainer Sascha Tuijt na lange tijd weer eens over een representatief elftal beschikken. Maar ook in deze wedstrijd ontbrak weer de scherpte bij enkele DWO-spelers om de vele gecreëerde mogelijkheden in een doelpunt om te zetten. Voor de CWO-spelers uit Vlaardingen stond er verder niets meer op het spel waardoor DWO-doelman Roel Sluijsmans een eenvoudige middag kreeg. Met gretig aanvallend voetbal probeerden de spelers van DWO de openingstreffer te maken hetgeen de laatste strohalm zou betekenen op het behalen van de nacompetitie, al waren ze dan toch ook nog afhankelijk van de resultaten van andere elftallen. Na een half uur spelen kreeg Delano Plomp de kans om de score te openen, maar alleen komend voor reserve CWO-doelman Angelo Spanjaart verzuimde hij het om de bal het doel in te schieten. Na een uitstekende voorzet vlak voor het rustsignaal van Jeroen Färber kregen de aanvallers van DWO alsnog een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar ook nu was de uitstekende CWO doelman een sta in de weg.

Na de pauze voerde DWO de druk op naar het doel van de Vlaardingers. Diverse mogelijkheden kreeg de club uit Zoetermeer om op voorsprong te komen maar in deze laatste fase van de competitie (zoals in bijna alle wedstrijden) werd de onmacht om te scoren wel heel erg aan het licht gebracht. Plomp kreeg twee goede mogelijkheden, Jordi Spruit, Färber en Kevin Mbemba, allen misten de kans om te scoren, wel mede door ook goed keeperswerk van de CWO-doelman. In de slotminuten voor het definitieve eindsignaal speelde DWO alles of niets. Het werd niets omdat zelfs de lat in de allerlaatste minuut de spelers van DWO niet goedgezind was en de eindstand op 0-0 bleef staan waardoor DWO het in het komend seizoen weer een klasse lager mag proberen.

Komende zaterdag speelt DWO zijn voorlopig laatste wedstrijd in de tweede klasse thuis tegen Lyra.

Opstelling s.v. DWO:

Roel Sluijsmans, Jordi Spruit (88/Romano Seedorf), Mike Misset, Mike Mulder, Elco van Noorel, Dane van der Burg , Wouter Bakker, Marko Grootveld, Bahram Tardast (62/Kevin Mbemba), Delano Plomp (83/Calvin Urgert), Jeroen Färber.

Tekst: Rob Bakker

Fotograaf: Jan van Zoomeren

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-