sgwzc dames 20-5

Een prachtig doelpunt van Joelle Hoegee was niet genoeg om de beker te winnen. (Foto: Olaf Otten)

In een afgeladen Sterrenbad in Wassenaar speelden de Zoetermeerse reserves van SG WZC afgelopen zaterdag de beker finale van de regio West. Vele supporters hadden de moeite genomen om, uitgedost in het oranje en beladen met spandoeken en toeters en bellen, de dames aan te moedigen bij deze mooie wedstrijd. Deze wedstrijd is voor dit team met recht een toetje na de competitie.

De laatste weken is hard getraind en de dames kwamen dan ook goed geoefend aan in het Sterrenbad in Wassenaar. Helaas waren er wel wat blessures, Marije Bosch was bij het fierljeppen die ochtend nogal hard ten val gekomen en kwam met een stijve nek/rug aan en ook Marjolein Brummelkamp had in de laatste oefenwedstrijd afgelopen woensdag haar schouder flink geblesseerd. Maar de bikkels lieten deze wedstrijd niet aan hun neus voorbij gaan natuurlijk.

Met dertien dames (het maximale aantal) trokken ze ten strijde! Reserve keepster Linda de Koning en speelsters Marije Bosch, Eline de Vos en Astrid van Beek werden aan de groep toegevoegd voor deze wedstrijd. In de reguliere competitie was reeds twee keer verloren van de opponent, de Haagse reserves van SG Haaglanden, dus ze konden er alleen maar het beste van maken en alles geven. Aan het einde van de wedstrijd zou dan blijken of dat genoeg was geweest voor wederom een stunt (in de halve finales werd namelijk het reeds gepromoveerde ZVL uitgeschakeld door de Zoetermeersen).

In de eerste periode werd goed tegenstand geleverd waarbij de Haagsen toch 1 keer het doel wisten te raken en de Zoetermeersen een paar kansen uit man meers onbenut lieten, een stand van 1-0 derhalve aan het einde van de eerste periode.

In de tweede periode liepen de Zoetermeersen tegen een strafworp aan, 2-0 en scoorde SG Haaglanden nogmaals voordat Joëlle Hoegee uit een man meer situatie met een schitterend schot de tussenstand aan het einde van deze periode op 3-1 zette.

De derde periode was wederom voor de Haagsen, zij reageerden sneller en alerter in de omschakelingen van verdediging naar aanval waardoor de Zoetermeersen nogal eens achter de feiten aan zwommen. Ondanks dat er zeer hard gewerkt werd, was het na drie perioden, na ook nog een strafworp tegen gekregen te hebben, 6-1.

Gelegenheids ‘assistent’ coach Ton Kloosterman gaf daarop in de rust aan, alles of niets! Meer risico nemen in de verdediging en alles geven in de laatste periode! En vooral GENIETEN!

Na een strak schot van afstand wist Marloes Boereboom de stand nog naar 6-2 te tillen, maar de Haagsen kwamen nog een keer goed door, eindstand 7-2.

Al met al een schitterende wedstrijd voor het opgekomen publiek, hoewel de eindstand anders doet vermoeden zijn de Zoetermeersen zeker niet weg gespeeld. Als er volgende keer iets zuiverder met man meer situaties wordt omgesprongen kan het zo maar anders zijn.

De dames uit Zoetermeer ontvingen van de regio West een mooie zilveren medaille onder zeer luid gejuich van de supporters!

De gehele groep onder leiding van coach Rutger van den Bosch was tevreden met de uitslag en heeft terecht zijn meerdere moeten erkennen in de reserves van SG Haaglanden. Maar dit resultaat smaakt absoluut naar meer was het commentaar en ze gaan er volgend jaar weer voor om zo'n mooi toetje na de competitie te krijgen!

-advertenties-

-goede doel-