Damesteam The Dutch Dragons

Regerend Nederlands kampioen The Dutch Dragons vaardigt in ieder geval 1 damesteam (voor de wedstrijdklasse kleine boot) af voor het wereldkampioenschap dragonboatracing voor clubteams, dat 3-7 september gehouden wordt in het Italiaanse Ravenna.

In het internationale wedstrijdveld wordt er naast de reguliere ‘grote’ botenklasse (22 personen) steeds vaker ook in kleine boten (voor 12 personen) gevaren, waardoor het voor kleinere landenteams of verenigingen toegankelijker wordt mee te doen. De Zoetermeerse drakenbootclub staat al jaren aan de top van de Nederlandse drakenboot competitie. De uitdaging wordt de laatste jaren daarom vaak in Duitsland gezocht. De bescheiden status van deze spectaculaire watersport in eigen land, weerhoudt de Zoetermeerders er niet van om toch een gooi te doen op grote, internationale evenementen zoals het WK in Ravenna.

“Het idee van een eigen damesteam is vorig jaar zomer ontstaan. Ons ledenbestand van ruim 60 leden bestaat voor een derde uit dames, die behoorlijk fanatiek zijn en graag de uitdaging opzoeken”, zo vertellen Liese Steigenga en Wendy Hermelink, die min of meer de kartrekkers zijn van het initiatief. De slagvaardigheid en het enthousiasme hebben gezorgd voor een compleet damesteam, dat inmiddels druk bezig is met de trainingsvoorbereiding in de Premier Women klasse voor het WK. Vanzelfsprekend zijn ook de heren van The Dutch Dragons druk doende een team samen te stellen, en de verwachting is dat zij zich binnenkort ook presenteren.

“Uiteraard houden we er rekening mee dat we tegen de sterkere drakenboot landen zullen racen en dat we ons daar optimaal op voorbereiden door onder andere (extra) krachttraining en gericht voedingadvies. We denken een duidelijk ‘Dutch Dragons’ - stempel te kunnen drukken op dit toernooi en willen graag onze krachten meten op het water”, licht Liese toe. Dat de Dutch Dragons Dames erg graag willen, blijkt wel uit het feit dat zij dit op eigen financiële kracht doen. “Sponsoren zijn erg schaars in deze tijden, maar we kunnen alle hulp gebruiken. Dus bij deze; welk Zoetermeers bedrijf helpt ons naar de podiumplaats in Ravenna?” besluit Hermelink.

Meer informatie over dit initiatief? Kijk op www.thedutchdragons.nl of volg de Dutch Dragons op Facebook.

Of een keer meetrainen of deze bijzonder sport te ervaren? Je kunt in ieder geval 4x gratis meetrainen om kennis te maken met de sport. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-