20130310 11326  foto winnaar marc dijkhuizen 2 
 Dames winnares Mandy Wagemaker  Marc Dijkhuizen, winnaar bij de heren enkel

Het Nationaal Ranglijst Toernooi is een toernooi voor de aankomende toppers van Nederland, met veel sterke spelers uit de regio. Tenniscentrum Meerzicht organiseerde het toernooi afgelopen week voor de derde maal en kan terug kijken op een zeer sportieve en geslaagde tennisweek met vele spannende partijen.

De halve finales werden op zaterdag 1 maart gespeeld, waarna de finalisten zondag de baan op mochten. Bijzonder aan de finales was dat 3 spelers zowel een single als een dubbel finale speelden.

Mandy Wagemaker, de winnares van vorig jaar, speelde in de eerste finalepartij tegen Jamie Jillissen. Mandy had de 1e set veel tegenstand aan Jamie, na een lange 1e set kon Mandy deze winnend afsluiten met 7-5. In de 2e set was Mandy op dreef en warm gespeeld. Dit resulteerde in een 6-0 set en machtige winst.

Net als vorig jaar is Mandy hiermee de winnares bij de dames.

De heren finale werd een 3 uur durende slopende partij van Marc Dijkhuizen tegen Tom Smit.

foto heren enkel winnaar  finalistDe eerste set leek bij een stand van 5-2 in de zak van Tom, maar door een geduldig spel van Marc won hij uiteindelijk meer en meer games, met als gevolg een tie break. Met 7-5 won Marc de tie break en de set met 7-6. De 2e set ging gelijk op, waarbij ze elkaar regelmatig braken. Tom won de 2e set 6-4.

Hierdoor was een 3e beslissende set nodig. Marc stond met 4-1 voor, Tom wist nog een paar punten te pakken maar Marc trok aan het langste eind en won de set en daarmee de partij met 6-3.

Dubbels

Mandy Wagemaker en Erika Vogelsang namen het in de dames dubbel finale op tegen Fleur Holtkamp en Jamie Jillissen.

De dames Wagemaker en Vogelsang hadden weinig tegenstand, met 6-2 6-3 gewonnen. Het als 1e geplaatste koppel maakte de verwachting waar en dit leverde voor Mandy een dubbele titel op, ze verdedigde zowel haar titel als punten t.o.v. van het toernooi van vorig jaar.

De heren dubbel finale werd weer een 3 setter, dit keer van 1 3/4 uur. Steffan Kokkelink en Yoeri Mayer traden aan tegen Marc Dijkhuizen en Ramon van Flymen. De 1e set werd door Steffan en Yoeri gewonnen met 6-3.

De 2e set was voor Marc en Ramon met 4-6. Een dubbelslag was Marc niet gegund, de 3e beslissende set werd gewonnen door Steffan en Yoeri met duidelijke cijfers 6-0. Bijna 5 uur op de tennisbaan was voor Marc waarschijnlijk net iets te lang.

-advertenties-

-goede doel-