sg wzc dames 1 4-3-14

Zoetermeerse Nikkie van Veen in een verwoede poging een aanval succesvol af te ronden. (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames namen het zaterdag 1 maart op tegen de ongeslagen koploper ENC Arnhem. In de beginfase waren er geen aanwijzingen dat SG WZC de titelkandidaat pootje kon lichten. Na een paar keer knipperen stond er al een nare 3-0 op het scoreboard. Vanaf het tweede kwart konden de dames beter omgaan met het snelle spel van ENC en kregen meer grip op de wedstrijd. Langzaam werd de achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong. Na de 4-4 kwam Zoetermeer nog één maal op voorsprong, maar kon het niet voorkomen dat ENC langszij kwam. Op 2 minuten voor het einde volgde een dubieuze uitsluiting waar ENC maximaal van profiteert. Een time-out en een doelpunt waren het gevolg. Na deze 6-5 krijgt WZC nog een kans om de gelijkmaker tegen de touwen te werken. Het onrechtmatig afstoppen van een doorgebroken speelster werd door het fluitende duo anders waargenomen en weggewuifd.

Gelegenheidsaanvoerder Marise de Groot na afloop: ”Het was een lastig begin. We hadden moeite om hun keepster te passeren en hun snelle tegenaanval bracht ons in de problemen. Met meer focus en teamwork kregen we dit beter onder controle en kwamen we goed terug. We beseffen dat we alleen 100% invloed hebben op ons eigen spel, maar het is doodzonde dat op cruciale momenten deze scheidsrechters niet durven te fluiten. Op zulke momenten bepaalt dit duo de wedstrijd en dat is van invloed op het resultaat. En daar balen we enorm van. We moesten keihard werken en om van deze ploeg te winnen had alles mee moeten zitten. Vanavond was dat net niet het geval.”

Zaterdag 8 maart spelen de dames een uitwedstrijd tegen Njord in Veldhoven, de nummer 3 van de competitie.

ENC Arnhem - SG WZC: 6-5

Periodestanden: 3-0, 0-2, 0-2, 3-1

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 3x, Eveline Helmstrijd en Nikkie van Veen