Robin Grunefeld wit 1

Robin Grunefeld: hattrick in 3e part tegen DKD/Koudekerk

De hoofdformatie van de Zoetermeerse mannenwaterpoloërs van SG WZC boekte een simpele zege op hekkensluiter DKD/Koudekerk 1. Via de periodestanden 4-0, 4-1, 5-2 en 3-1 werd de eindscore op 16-4 bepaald.

DKD/Koudekerk kon geen enkele aanvallende vuist maken tegen de solide verdediging van de thuisploeg en zag door twee doelpunten van midvoor Jermaine Gras en twee scores van Guido Slegtenhorst, waarvan één uit een overtal en één uit een contra, al in het eerste part de achterstand onoverbrugbaar worden: 4-0.

Het tweede part scoorde Casper Kreffer tweemaal fraai en voegden Jelmer Kooij en Maurits Snel uit snelle contra's er nog twee treffers aan toe. De Koudekerkers wisten via de man meer eenmaal te scoren: 8-1.

In de derde periode was het vijfmaal raak voor de koploper: drie scores van Robin Grunefeld, waarvan twee uit een man meer en het derde doelpunt voor zowel Guido Slegtenhorst als Jermaine Gras, beiden ook uit een man meer, bracht het totaal op dertien, de gasten wisten tweemaal het net achter de goed keepende Gerlof van der Veen te vinden: 13-3.

Het laatste bedrijf voegden Maurits Snel en tweemaal Laurence van Drongelen er nog drie scores aan toe. Via de man meer wist DKD/Koudekerk nog eenmaal iets terug te doen: 16-4.

Coach Cees Loendersloot was na afloop vooral blij voor zijn ploeg: "We spelen vier partjes een goede pot, scoren veel, prima. We hebben tactisch wat nuances aangebracht en het team heeft dit prima opgepakt, die prikkel heeft gewerkt en je ziet dat de scherpte terug is. We moeten dit zien vast te houden en meenemen naar de volgende wedstrijd."

Doordat nummer twee PZ&PC 1 bij Z&PC De Gouwe 1 een gevoelige 14-8 nederlaag leed, is de voorsprong van koploper SG WZC 1 weer op 8 punten gekomen en op runner-up d'Elft 1 nu 11 punten. OZV 1 en Alkemade 1 verloren opnieuw en zijn kansloos voor de titel.

Doelpunten: Guido Slegtenhorst, Jermaine Gras en Robin Grunefeld ieder 3x, Casper Kreffer, Laurence van Drongelen en Maurits Snel ieder 2x, Jelmer Kooij 1x.

Bijzonderheden: Casper Kreffer loopt wenkbrauwblessure op.

Volgende competitiewedstrijd is uit tegen Z&PC De Gouwe: zwembad De Sniep is dan het decor op zondag 9 maart, aanvang 20.30 uur.

Fotograaf: Raymond Schuling

-advertenties-

-goede doel-