886166 426088054150341 1583238831 o

Jermaine Gras, driemaal trefzeker. Fotograaf: Olaf Otten

Waterpolo - Na de overwinning van Dames 1 en de kampioenshuldiging van de C1 van de SG, was het de beurt aan de manschappen van SG WZC 1 van coach Cees Loendersloot om de onnodige nederlaag van vorige week tegen Z&PC De Gouwe 1 én de nederlaag die de ploeg leed uit bij Westland (9-6) in de heenwedstrijd, recht te zetten.


In de sfeerrijke entourage van thuisbad De Veur bleek dat geen al te zware opgaaf. In het eerste part werden van de vier man meer situaties er drie verzilverd, waarna Jelmer Kooij zijn tweede doelpunt in dit part toevoegde aan dit totaal met een prima schot boven de Westlandse goalie. De gasten uit 's Gravenzande konden hier slechts één doelpunt tegenover stellen via een man meer: 4-1.

Het tweede part liet een veel fysieker Westland zien, maar dat resulteerde niet in meer doelpunten. Via tweemaal Laurence van Drongelen, waarvan één via een strafworp liep de thuisploeg uit naar 6-1, waar Westland opnieuw één goal uit een man meer tegenover stelde: 6-2.

In het derde part stelden de Zoetermeerders de zege veilig door vier keer te scoren: tweemaal via midvoor Jermaine Gras en tweemaal via aanvoerder Robin Grunefeld, de laatste via een curieuze intikbal. In deze fase stopte de weer prima keepende Gerlof van de Veen ook nog een (onterecht gegeven) strafworp, en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld: 10-2.

Het laatste part was een formaliteit, waarin een goed spelende Casper Kreffer nog zijn tweede score liet aantekenen via een uitstekende contra aanval, eindstand: 11-4.

Loendersloot kon terugzien op een prima avondje polo in De Veur: "Ja, zo zien wij het graag en uiteraard de vele toeschouwers ook. Prima sfeer, vooral mede bepaald door het kampioenschap en huldiging van de C1 en de mensen rondom dit team. Daar gaan we in de toekomst vast nog plezier aan beleven. Aan de selecties dan ook de taak dat dit plezier in polo gekoppeld blijft en gaat worden aan een goed niveau. Daar wordt binnen de SG WZC hard aan gewerkt, zowel achter de schermen als aan de rand van het bad, elke week weer. En met succes zijn veranderingen en verbeteringen makkelijker aan te brengen, dus daar ligt ook wekelijks de focus op."

Komende week reist SG WZC 1 af naar de ongeslagen koploper WZK 1, waarbij een nederlaag van te voren ingecalculeerd wordt. Loendersloot ligt daar niet wakker van: "Een pot die gespeeld moet worden, niet meer en niet minder. Vorige keer hebben we daar juist veel motivatie uit gehaald en dat gaan we nu weer doen. We liggen op koers: we hebben vergeleken met de eerste competitiehelft nu al vijf punten meer en laten als team een stijgende lijn zien. Daar gaat WZK echt geen afbreuk aan doen. Het gaat om die vier laatste wedstrijden, daar ligt ons belang, niet alleen voor nu maar ook richting komend seizoen en drie daarvan zijn thuiswedstrijden."

Doelpunten: Jermaine Gras 3x, Casper Kreffer, Laurence van Drongelen, Robin Grunefeld en Jelmer Kooij allen 2x.

Zaterdag 23 maart: WZK 1 – SG WZC 1. Aanvang 19.00 uur, Sterrenbad in Wassenaar.

 

 

-advertenties-

-goede doel-