Casper Kreffer
Casper Kreffer, tweemaal trefzeker 
Fotograaf: Raymond Schuling
Het eerste herenteam van SG WZC is tegen de eerste nederlaag aangelopen in 2013. In een aantrekkelijk duel werden de punten in Waddinxveen gelaten, nadat een voorsprong van 3-6 in het laatste part compleet weggegeven werd en de thuisploeg zodoende drie punten kon bijschrijven, de Zoetermeerders met lege handen achterlatend.

Aanvankelijk zag het er daar helemaal niet naar uit. In vervolg op de goede reeks wedstrijden na de winterstop gingen de gasten goed uit de startblokken. Na de 1-0 uit een man meer nam SG WZC de wedstrijd in handen en werd er tweemaal uit een snelle break gescoord en via aanvoerder Robin Grunefeld werd tevens een man meer situatie afgemaakt: 1-3.

De tweede periode gaf hetzelfde spelbeeld: een onmachtig aanvallend De Gouwe en via een man meer scorend SG WZC, ditmaal door Alain Schmidt. SG WZC liet echter na om verder afstand te nemen van de thuisploeg en in plaats van 1-5 werd het aan het einde van het part 2-4.

In het derde part werd het spel van SG WZC slordiger: onnodig balverlies en besluiteloosheid leidde ertoe dat slechts eenmaal via een man meer gescoord kon worden. Casper Kreffer haalde doeltreffend uit. De Gouwe deed aan de andere zijde hetzelfde: 3-5.

Toen bij de eerste aanval in het laatste bedrijf Jermaine Gras het mooiste doelpunt van de avond maakte en de 3-6 op het scorebord zette, gaven weinigen van de vele toeschouwers nog iets voor de kansen van de thuisploeg. Een van richting veranderd schot verraste de opnieuw prima acterende goalie Gerlof van de Veen en een onterechte uitsluiting van Casper Kreffer leverde de thuisploeg de aansluitingstreffer op. SG WZC bleef niettemin energiek de aanval zoeken en dat leverde zowel kansen als overtal situaties op die echter niet aan de ploeg besteed waren. Een discutabele strafworp bracht De Gouwe langszij en een man meer zelfs voorbij de Zoetermeerders.

Opnieuw weigerde SG WZC een man meer en een contra doeltreffend af te ronden en daarmee minimaal één (verdiend) punt mee te nemen: 7-6.

Coach Cees Loendersloot kon slechts constateren dat anderhalve periode goed en anderhalve periode matig en één periode zwak spelen niet goed genoeg was voor de drie punten: "Eind tweede periode vergeten we grotere afstand te nemen en vervolgens worden we slordig, gaat het baltempo omlaag en vergeten we elkaar voldoende te coachen in het water. Dan nog moet je met een dergelijke voorsprong in het laatste part die wedstrijd eruit slepen: ook al scoor je dan zelf niet, dan zij ook niet. Niet meedogenloos genoeg en slecht verdedigend spel en we geven het weg. Beetje zuur dat je meer van jezelf verliest dan van de tegenstander. Moeten we volgende week maar anders doen."

Doelpunten: Casper Kreffer 2x, Jermaine Gras, Alain Schmidt en Guido Slegtenhorst allen 1x.

Zaterdag 16 maart is in zwembad De Veur Westland Dijkglas 1 de tegenstander. Uit verloor SG WZC 1 kansloos met 6-9. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.15 uur.

-advertenties-

-goede doel-