Doing Europees clubkampioen op het PWO 2012 klein

De rolstoelhockeyers van Doing Zoetermeer, zijn de afgelopen 7 jaar 7 maal achtereen Nederlands kampioen geweest. Doing wil graag opnieuw de kans grijpen om zich ook internationaal te laten zien in Tsjechië, tijdens de Prague Wheel Open. In augustus van dit jaar wordt er in Praag dit internationale toernooi georganiseerd waarbij er clubs uit Duitsland, België, Zweden, Slowakije, Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en … NEDERLAND... zullen deelnemen.

33-467269257143421071313524765569oHet toernooi is de enige in zijn soort en het is dit jaar de derde keer dat dit toernooi georganiseerd wordt. Dit toernooi wordt internationaal gezien als een EK voor clubteams. Bijna niets staat Doing daarbij in de weg. Ze hebben nu twee jaar ervaring,  de coach is nieuwe tactieken aan het ontwikkelen, ze zijn super gemotiveerd… Er is slechts één probleem en dat is de sponsoring…  Wilt u de rolstoelhockeyers van Doing een eindje op weg helpen richting Praag? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het internationale spel verschilt behoorlijk met die van het nationale spel. Zo spelen ze internationaal op een 4x zo groot veld (20x40 mtr.), een extra veldspeler (totaal 5 veldspelers en een keeper), hogere boarding en hoge goals waardoor de keepers met helmen op moeten spelen. Doing heeft die verandering snel doorgemaakt en zich aangepast. Dit kon mede doordat er twee spelers ook Nederlands team spelers zijn. Dit zijn Frans Schutte en Martijn van der Graaf. Maar ook de coach, Frank Maagdenberg, is tevens bondscoach van het NL handvoorbewogen rolstoelhockey team.

Het totale team bestaat naast de bovengenoemde, uit: Sander Walison, Shiraz Bandhoe, Pascal van Dongen, Jeffrey van der Laan, Yordi Maagdenberg, Ferdi Roetman, Sjoerd Vis, Rick Spitsen en Herman Langedoen. Er moet wel met zo’n groot team gegaan worden, omdat het een zeer zwaar toernooi is op het hoogst mogelijke niveau. Elke wedstrijd is een top wedstrijd en hier speel je er op de eerste dag vier van.

33-q-101Het deelnemen aan dit toernooi zorgt ervoor dat de rolstoelhockeysport in Nederland en Europa zich verder zal verspreiden en dat de spelregels zich verder internationaal kunnen ontwikkelen zodat er op termijn naar een paralympische sport gestreefd kan worden. Doing hoopt hiermee ook meer bekendheid geven aan de rolstoelhockeysport en daarmee ook andere gehandicapten te stimuleren om te gaan sporten. Hier staat Doing Zoetermeer voor, geïntegreerd sporten voor iedereen!

U kunt meer informatie vinden op www.doing-rolstoelhockey.nl, maar ook op www.praguewheelopen.cz.

-advertenties-

-goede doel-