waterpolo10-3

Bij winst in het duel tegen Njord Veldhoven zou SG WZC een plaats op de ranglijst stijgen, naar de derde plaats. De ploeg uit Zoetermeer kwam echter niet goed uit de startblokken.
WZC begon zwak en ongeconcentreerd aan de wedstrijd en werd in het eerste deel weggespeeld door de thuisploeg. Eenvoudige afspraken werden niet nagekomen en daar maakte het geroutineerde Njord op handige wijze gebruik van. Na de 0-1 kwam WZC nooit meer op voorsprong. Het duurde zelfs tot de derde periode voordat Zoetermeer de score kon verdubbelen. Inmiddels had Njord al 6 keer de bal in het Zoetermeerse doel weten te krijgen.

Bij aanvang van het derde kwart leek WZC wakker geschrokken en begon het aan een inhaalrace. Helaas werd de gashendel te laat open gedraaid en was de opgelopen achterstand niet meer in te halen. Via 7-2 werd het 8-4, 9-5 en uiteindelijk 10-8.

Een zuur verlies vond coach Kloosterman. “We begonnen erg slecht vandaag en hebben het geheel aan ons spel te danken dat we halverwege het derde kwart met 7-2 achterkomen. Die 7-2 leek wel het startsein voor ons om aan de wedstrijd te beginnen, denk ik. Daarna gingen we ons spel spelen en heb ik goede acties gezien, met mooie combinaties en doelpunten als gevolg. Geen idee waarom we niet bij 0-0 zo begonnen. Het leek net of we het wel best vonden vanavond en dat we de drie winstpunten graag aan Njord lieten. Maandag, wanneer we de wedstrijd evalueren, zullen we het er uitgebreid over hebben wat er vanavond precies gebeurde. Het heeft geen zin om dat nu, direct na de verloren wedstrijd, te doen. Iedereen moet dit verlies eerst even verwerken.”

Njord - SG WZC 10-8

Periodestanden 1-1, 4-0, 4-4, 1-3

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 3, Nikkie van Veen 3, Esther Klok, Aukje Coers beide 1

Volgende week heeft WZC een kans om de nare smaak van het eigen optreden weg te spoelen. Katwijk is te gast in De Veur waar om 19.15 uur de eerste bal gespeeld wordt.