nkjeugdsquash

Roshan Bharos, derde plaats op het NK

In Alpen aan de Rijn deden bij het NK jeugd 2013 (categorieën <13, < 17 en < 23) 4 Zoetermeerders mee. Bij de jongens <13 kwam Lance Valkenhoff in de kwalificaties net wat te kort voor de hoofdronde. In de poule verloor hij uiteindelijk een partij nipt in de 5e game en won de overige twee vrij gemakkelijk. Een nette 17e plek op zijn 1e NK was het gevolg. Sam Gerrits haalde wel de hoofdronde, speelde een aantal goede partijen en werd daarin 14e.

Corjan Meijerink plaatste zich bij de jongens <17 gemakkelijk voor de top-8, maar kreeg het daarna zwaar.  Corjan weerde zich kranig, had in de meeste partijen ook wel wat kansen, maar werd uiteindelijk 8e.

Roshan Bharos won op de eerste dag twee keer vrij makkelijk met 3-0. In de halve finale wachtte de kersverse international Rick Penders, die afgelopen woensdag in de eredivisie nog korte metten met Roshan had gemaakt. Roshan speelde nu een stuk beter en had zeker in de 2e game kansen. Op de beslissende momenten was Rick toch beter en hij won terecht met 3-0. In de strijd om de 3e plaats won Roshan vervolgens met 3-1 van Guido Ploem.

-advertenties-

-goede doel-